quinoa

Quinoa este o pseudo-cereală magică, originară din America de Sud, aflată la baza alimentației incașilor și a civilizațiilor care i-au precedat. Quinoa este extrem de nutritivă și conține toți acizii aminați de care are nevoie corpul nostru.

 

Iata principalele sale beneficii

Quinoa este bogată în antioxidanți –  alimentele bogate în antioxidanți ne protejează de un număr mare de boli cronice și degenerative precum cancerul, distrugând radicalii liberi care pot deteriora celulele sănătoase. Aceasta este ideală pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2.

Quinoa este o sursă completă de proteine – ceea ce o face atât de popularâ în rândul vegetarienilor. Acestă pseudo-cereală conține toți cei opt acizi aminați ceea ce este extrem de rar pentru un aliment. O ceașcă de quinoa acoperă în jur de 16% din nevoile zilnice de proteine.

Quinoa este bogată în fibre. Conținutul bogat de fibre o face ideală pentru digestie. În plus, senzația de sațietate își face repede simțită prezența. Quinoa acționează asemenea unui laxativ natural și poate fi folosit pentru a trata problema constipației.

Quinoa nu conține gluten.  Din ce în ce mai multe persoane aleg un regim alimentar fără gluten iar quinoa este ideală pentru cei care suferă de boala celiacă. În plus, este ideală chiar și pentru bebeluși și se poate introduce de la 8 luni.

 

Salată de quinoa cu ceapă verde și migdale 

Această rețetă este foarte sățioasă și se prepară cu ușurință. Ingredientele nu sunt deloc costisitoare și cel mai probabil, majoritatea acestora se găsesc deja în cămară.

Ingredientele necesare pentru salata de quinoa cu ceapă verde și migdale:

  • 1 cană de quinoa
  • 2 căni de apă
  • o jumătate de linguriță de sare
  • doi pumni de migdale
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • puțin ulei

Cum se prepară salata de quinoa cu ceapă verdeși migdale:

Prepararea acestei salate este, așa cum se spune în popor, floare la ureche. Începem prin a clăti bine bine quinoa după care vom încinge uleiul într-o tigaie și îl turnăm peste quinoa spalată și bine scursă. O lăsăm acolo până începe să se simtă un miros dulceag de prăjit.

În continuare vom stinge cu apă și adăugăm sarea. Între timp, încălim o a doua tigaie și rumenim ușor migdalele. Odată ce quinoa a absorbit întreaga apă, mai amestecăm puțin. La final amestecăm migdalele și ceapa tăiată (rondele). Salata este gata!  

Poftă Bună! 🙂