Quinoa este o pseudo-cereală magică, originară din America de Sud, aflată la baza alimentației incașilor și a civilizațiilor care i-au precedat. Quinoa este extrem de nutritivă și conține toți acizii aminați de care are nevoie corpul nostru.
Iata principalele sale beneficii
Quinoa este bogată în antioxidanți – alimentele bogate în antioxidanți ne protejează de un număr mare de boli cronice și degenerative precum cancerul, distrugând radicalii liberi care pot deteriora celulele sănătoase. Aceasta este ideală pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2.
Quinoa este o sursă completă de proteine – ceea ce o face atât de popularâ în rândul vegetarienilor. Acestă pseudo-cereală conține toți cei opt acizi aminați ceea ce este extrem de rar pentru un aliment. O ceașcă de quinoa acoperă în jur de 16% din nevoile zilnice de proteine.
Quinoa este bogată în fibre. Conținutul bogat de fibre o face ideală pentru digestie. În plus, senzația de sațietate își face repede simțită prezența. Quinoa acționează asemenea unui laxativ natural și poate fi folosit pentru a trata problema constipației.
Quinoa nu conține gluten. Din ce în ce mai multe persoane aleg un regim alimentar fără gluten iar quinoa este ideală pentru cei care suferă de boala celiacă. În plus, este ideală chiar și pentru bebeluși și se poate introduce de la 8 luni.
Salată de quinoa cu ceapă verde și migdale
Această rețetă este foarte sățioasă și se prepară cu ușurință. Ingredientele nu sunt deloc costisitoare și cel mai probabil, majoritatea acestora se găsesc deja în cămară.
Ingredientele necesare pentru salata de quinoa cu ceapă verde și migdale:
- 1 cană de quinoa
- 2 căni de apă
- o jumătate de linguriță de sare
- doi pumni de migdale
- 2-3 fire de ceapă verde
- puțin ulei
Cum se prepară salata de quinoa cu ceapă verdeși migdale:
Prepararea acestei salate este, așa cum se spune în popor, floare la ureche. Începem prin a clăti bine bine quinoa după care vom încinge uleiul într-o tigaie și îl turnăm peste quinoa spalată și bine scursă. O lăsăm acolo până începe să se simtă un miros dulceag de prăjit.
În continuare vom stinge cu apă și adăugăm sarea. Între timp, încălim o a doua tigaie și rumenim ușor migdalele. Odată ce quinoa a absorbit întreaga apă, mai amestecăm puțin. La final amestecăm migdalele și ceapa tăiată (rondele). Salata este gata!
Poftă Bună! 🙂
nu cred ca am incercat quinoa pana acum, dar nici nu as evita-o. pur si simplu nu am avut ocazia
Voi prepara si eu aceasta salata, nu am mancat quinoa pana acum. Am vrut sa cumpar de multe ori, mai ales ca sora mea o are inclusa in retetele ei foarte des.
Sa stii ca am o punguta de quinoa in casa, chiar ma gandeam ce pot face cu ea.
Nu stiam de aceasta reteta! Cred ca o sa o incerc si eu!
Când voi avea ocazia îți voi testa rețeta, deoarece pare tare bună!
Eu mai folosesc quinoa in iaurt, e tare buna si satioasa.
Arata delicios si sigur este super gustos. Nu am mancat Quinoa pana acum.
Nu am mâncat niciodată quinoa, voi încerca și eu rețeta ta de salată, arată delicios.
Chiar maine aveam in plan sa incerc quinoa, iti multumesc pentru reteta.
Poate pot sa fac un mic dejun interesant cu quinoa. Mi se pare foarte interesanta ideea si vad ca iti aduce o gramada de beneficii.
Imi mai fac si eu salate cu quinoa si sunt excelente. O alternativa buna pentru un fel principal
Nu ma omor după ea dar nici nu o scot in mâncăruri pentru ca stiu cat e de hranitoare.
Am aflat de quinoa de curând și am descoperit că într-adevăr are multe beneficii asupra organismului.
Mulțumesc pentru rețetă!
Nu am avut ocazia sa folosim quinoa prea des, asa ca reteta ta vine la fix! 😘 Trebuie sa o includ mai des in alimentatia mea pentru un plus de sanatate.
Desi nu sunt vegetariana imi place quinoa. Reteta ta trebuie neaparat s-o incerc.
Foarte util, iar reteta pare simpla si gustoasa
Ohh ce informatii bune. Multumim de reteta. Eu chiar tin post si am sa incerc quinoa.
Sper sa iti placa 😀
Am mai auzot de Quinoa..dar niciodata nu m-am interesant mai in amanunt. Multumim pentru articol.
Si eu am descoperit-o acum ceva timp si m-am indragostit iremediabil! Este extrem de buna!
Delicioasa si simpla 😀
Ce simplă e rețeta, trebuie să o încerc și eu. Nu am folosit quinoa până acum, deși am to zis că am să o încerc. Probabil a sosit timpul
Stiati ca armatele incase foloseau un amestec de quinoa si grasime ca hrana? Acesta le ajuta sa marsaluiasca zile in sir. Amestecul era numit bile de razboi . Aurul incasilor cum mai este numita quinoa este recunoscuta pentru faptul ca sporea rezistenta razboinicilor.
Nu stiam asta si mi se pare tare interesant. Multumesc :*