uleiul de zmeură

Uleiul de zmeură dispune de numeroase proprietăți,fiind o veritabilă comoară pentru piele.

Dacă îți iubești pielea îți propun să descoperim împreună beneficiile uleiului de zmeură și îți sugerez să nu reziști tentației…

Zmeura este un fruct cunoscut de toată lumea și reputat pentru virtuțile sale antioxidante. Pentru obținerea uleiului de zmeură se folosește un procedeu 100% natural în cadrul căruia nu intervine niciun produs chimic. Semințele se lasă la uscat după care acestea sunt transformate într-o pudră care va fi presată și filtrată pentru a se obține uleiul.

Caracteristicile uleiului de zmeură

Uleiul de zmeură este ulei uscat care nu lasă un strat gras deasupra pielii. Este un ulei sensibil la oxidare și dacă îți dorești să îl păstrezi cât mai mult timp cu putință, între 6-8 luni de exemplu, trebuie păstrat într-un loc răcoros, la adăpost de lumină.

În ceea ce privește mirosul, să nu te aștepți la un miros plăcut de zmeură deoarece riști să fii dezamăgit. Mirosul uleiului de zmeură nu este unul fructat.

Compozița uleiului de zmeură

Vitamina E – Uleiul de zmeură are un conținut bogat de Vitamina E. Conform specialiștilor, este cel mai bogat tip de ulei în această vitamină, ideală pentru orice tip de piele.

Acizi grasi esențiali – Uleiul de zmeură este compus din 80% acizi grași esențiali. Este extrem de bogat în Omega 3 și în Omeg 6.

Carotenoide –  Printre compușii uleiului de zmeură se regăsește beta-carotenul care ne pregătește pielea pentru expunerea la soare, oferindu-i o protecție lejeră.

Proprietatile uleiului de zmeura sunt următoarele:

  • efect calmant 
  • efect cicatrizant 
  • emolient (conferă suplețe pielii) 
  • este hrănitor 
  • regenerant și un excelent ani-age 
  • anti-vergeturi (preventiv și curativ)
  • restructurant 
  • protejează împotriva razelor de soare UVA și UVB 

Uleiul de zmeură se poate folosi în stare pură, fără un alt produs. Îl poți aplica seara pe piele pentru a favoriza reînnoirea celulară și întârzierea procesului de îmbătrânire al pielii sau ziua pe post de ulei solar protector.

Încă un plus al uleiului de zmeură este faptul că se poate folosi toate tipurile de piele, fiind și un excelent tratament anti-rid.

Aflând toate aceste beneficii ale uleiului de zmeură precum și modul simplu de folosire, evident că m-am oprit la cel mai apropiat magazin naturist ca să cumpăr licoarea minune. Ghinionistă sau nu, nu am găsit uleiul așa că, am început căutările online. Surpriza a fost să constat că se găsește destul de greu. Singurul ulei pur pe care l-am găsit și l-am și comandat a fost de la Vegis.ro și, în căutările mele disperate am mai descoperit încă un produs de beauty care are în compoziție acest tip de ulei. 

Ulei de zmeură – MAYAM

ulei de zmeură

Acesta este uleiul pe care l-am găsit la Vegis la un preț super accesibil. Obișnuiesc să cumpăr des din acest magazin deoarece mi se oferă toate informațiile de care am nevoie în legătură cu produsul pe care îl doresc. Așadar, nici acum nu s-a făcut excepție iar eu mi-am notat următoarele:

Uleiul de zmeură de la MAYAM este un produs cosmetic natural și organic, certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com. Nu cred că mai este nevoie să subliniez faptul că 100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.

Verifică Prețul Produsului


Ulei facial Vitamin Cocktail – MOSSA

Acest produs mi-a atras atenția deoarece conține un mix de uleiuri extrase din 10 plante deosebit de eficiente printre care se numără și uleiul de zmeură. 

Produsul, testat/certificat dermatologic, are rolul de a restabili nivelul de hidratare al tenului și de a-i reda strălucirea, efectul final fiind o piele moale cu un aspect radios.

Cum se folosește?

Tot ce trebuie să facem este să ne masăm tenul cu câteva picături de ulei facial. Dacă doriți, puteți întinde masarea chiar și pe zona gâtului. După acest ritual putem să aplicăm crema noastră obișnuită.
Alternativ, se poate amesteca și folosi concomitent cu crema de zi sau de noapte preferată.

Verifică Prețul Produsului


Voi ați folosit uleiul de zmeură?