Acest tort cu iaurt și piersici este desertul gustos și rapid de care aveai nevoie, crede-mă! 🙂

Tortul cu iaurt si piersici este ușor de preparat iar partea bună este că nu necesită coacere, în traducere, timp petrecut lângă cuptorul mult prea încălzit. Ingredientele de care avem nevoie nu sunt doar delicioase ci și foarte sănătoase, întregul „proiect” devenind un adevărat dans pentru papilele gustative.

Ingrediente necesare pentru Tort cu iaurt și piersici

Blat: Pentru blat avem nevoie de 350 grame de nucă, 15 curmale (fără sâmburi), 2 linguri ulei de cocos, 1 lingura apa și 1 praf de sare.

Cremă: Pentru cremă vom pregăti 700 grame de iaurt grecesc, 240 grame de lapte de cocos, 5 linguri miere lichida , ½ lingurița șofran, 2 piersici (care se pot înlocui si cu nectarine) si 4 smochine proaspete.

Mod de preparare Tort cu iaurt și piersici

In primul rând avem nevoie de un robot de bucătărie cu ajutorul căruia vom mărunți nucile, după care vom adăuga și restul ingredientelor necesare pentru blat și „ne jucam” până când obținem o compoziție mai lipicioasă.

Blatul îl turnăm într-o formă rotundă (cu fund detașabil, cam de 20 cm) și îl nivelam frumos cu o lingură ori spatulă. Cât timp pregătim crema, acest blat va sta la frigider.

Pentru că a venit răndul cremei, vom începe cu șofranul peste care vom pune o lingură de apă fierbinte, lăsându-l la infuzat. Iaurtul grecesc se amesteca cu mierea și cu laptele de cocos după care adăugăm si șofranul infuzat plus o piersică tăiată cubulețe. Această compoziție se toarnă peste blat și se mai lasă la frigder pentru încă două ore. La final, dacă dorim, putem decora acest tort cu felii de piersică.

O rețetă foarte simplă cu un gust delicios, nu?