Beauty Lip Stylo mazee.ro

Pentru astăzi am pregătit un articol puțin mai diferit, un fel de „bătălie” a rujurilor sau mai simplu, doar un versus nevinovat :).

Articolul vine ca urmare a unei întrebări lansate de o prietenă și anume: Care dintre cele două rujuri este mai bun luând în considerare persistența și consistența? Așadar, le-am testat timp de două săptămâni, alocând câte o săptămână pentru fiecare. În aceste săptămâni am încercat să le port zilnic și să observ de câte ori trebuie replicat fiecare produs pentru ca aspectul să fie mereu unul proaspăt. 

Ambele rujuri pe care le-am ales poartă semnătura Avon Cosmetics și este vorba despre un ruj tip creion Beauty Lip Stylo în nuanța Totally Twig și un ruj True Color Perfectly Matte nuanța Berry Blast. Să vedem cum s-au descurcat, nu?

Beauty Lip Stylo – Totally Twig

Am ales să încep cu acest ruj deoarece este preferatul meu. Când spun preferat nu înseamnă neapărat că se descurcă mult mai bine decât cel mat însă, un motiv pentru care îl plac este constucția sa. Este elegant și finuț, nu ocupă mult loc în geantă și îl poți purta chiar și în buzunar (în cazuri de urgență) fără să se observe.

Atunci când l-am comandat am optat pentru nuanța Totally Twig deoarece este o nuanță versatilă bună de purtat atât pe timpul zilei cât și seara. Surpriza a fost că, atunci când l-am primit, culoarea nu avea prea mare legătură cu cea văzută în catalog. Pentru mine a fost oarecum un motiv de bucurie căci ce am primit îmi place mai mult decât ce am văzut :). 

Totally Twig mi se potrivește perfect iar fapul că te poți juca cu nuanța este un plus. Daca aplic un strat subțire culoarea este ușor sidefată și are un aspect natural și finuț. Dacă insist puțin, culoarea devine mai evidentă si tot superb arată.

Consistență – Rujul Beauty Lip Stylo este foarte foarte cremos și să îl aplici este o adevărată plăcere. Acesta are o formulă catifelată (conține SPF 15) și o acoperire medie spre înaltă.

Persistență – Acest ruj tip stilou are o persistență destul de bună însă nu intră în categoria rujurilor în care să ai încredere. Cel mai mult a rezistat pe buze cam 3-4 ore însă își pierde din aspect, diminuându-se cu fiecare gustare luată. În prima oră rezistă eroic chiar dacă consumi lichide (doar dacă aplici un strat mai gros).

Puncte forte Beauty Lip Stylo

 • hidratează și catifelează buzele (super cremos)
 • nu usucă buzele
 • se aplică foarte ușor iar excesul se elimină la fel de ușor (fără urme)
 • Nu este lipicios și nici deranjant
 • dispare uniform fără a lăsa urme (dungi) inestetice pe buze

Puncte slabe Beauty Lip Stylo

 • persistență mică (3-4 ore)
 • la căldură are tendința de a căpăta un aspect ușor topit (îl depozitez în trusa de machiaj și nu, nu am un calorifer acolo însă chiar și așa, primul strat este mereu moale).

Se pare că pentru acest ruj am descoperit mai multe puncte forte decât slabe și da, va rămâne unul dintre preferatele mele, mai ales nuanța Totally Twig pe care o iubesc deja. Cu siguranță voi continua să îl achiziționez.


 

True Color Perfectly Matte – Berry Blast

Nici rujul True Color Perfectly Matte nu îmi displace și l-am ales tocmai pentru că este mat. Și acesta vine ambalat foarte elegant, învelit într-un recipient negru mat. Ca și formă este mai butucănos decât rujul tip stilou (evident). 

Aici am optat pentru nuanța Berry Blast care m-a cucerit deoarece are asectul unei cireșe foarte foarte coapte. După părerea mea, acestă nuanță este una îndrăzneață și se potrivește mult mai bine la un machiaj de seară sau completând un machiaj pentru diverse ocazii. 

V-am spus că l-am testat timp de o săptămână, nu? Ei bine, în acea săptămână am mers și la job iar uneori simțeam că toți ochii sunt ațintiți la buzele mele iar așa revin la părerea mea inițială că este mult prea evidentă această nuanță.

Acest ruj are o putere foarte mare de acopeire și la fel că și Beauty Lip Stylo, putem evidenția culoarea aplicând un strat dublu (deși nu cred că o doriți și mai evidentă decât e).

Consistență – Acest ruj nu este la fel de cremos ca cel tip creion însă nici foarte aspru. Ideea este că da, îl simți pe buze doar că nu e deranjant. Aspectul este în totalitate mat (un mat frumos) însă, dacă îl purtăm prea mult timp, buzele capătă un aspect uscat.

Persistență – True Color Perfectly Matte are o persistență puțin mai mare, și anume 4-5 ore. Culoarea își pierde din intensitate mult mai lent decât o făcea rujul tip stilou. În prima oră după ce l-am aplicat am mâncat și am servit un ceai iar buzele mele au continuat să strălucească a Berry Blast.

Puncte forte True Color Perfectly Matte

 • un aspect mat autentic
 • persistență de 4-5 ore fără să simți nevoia de împrospătare
 • își păstrează o consistență dură indiferent de mediul de depozitare

Puncte slabe True Color Perfectly Matte

 • dacă nu folosești și un balsam textura rezultată (în timp) este ușor uscată, crepată, și deloc plăcută.
 • nu dispare uniform și lasă urme inestetice
 • excesul de ruj nu se elimină cu ușurintă

În concluzie, acest ruj este și nu prea pe gustul meu. Ador nuanța Berry Blast și sunt mulțumită de persistență însă nu îmi plac urmele inestetice care se formează în colțul gurii precum nici aspectul de uscat pe care îl capătă în timp. Știu că este o variantă mată însă, am mai folosit rujuri mate (preferatele mele) și totuși, efectul uscat lipsea cu desăvârșire.

Voi folosi acest ruj când și când iar după ce îl epuizez nu sunt convinsă că voi mai achiziționa altul la fel…


avon cosmetics mazee.ro

Care este mai bun având în vedere cele două puncte de la care am pornit? Pentru mine eficient s-a dovedit Beauty Lip Stylo chiar dacă are o persistență puțin mai mică. Dar, din fericire, suntem cu toții diferiți iar acest articol reflectă doar o părere personală venită în urma a două săptămâni de teste.

Așadar, ce nu-mi este mie pe plac s-ar putea să vă fie vouă și invers pentru că gusturile sunt, evident, diferite :).

Ambele variante de rujuri se pot achizitiona de la Avon Cosmetic Romania sau de la 1001cosmetice.ro, un magazin online care listează spre vânzare diferite branduri printre care se numără și Avon.

Rujurile în cauză au prețuri accesibile așa că, nu pierdem nimic dacă ne încumetăm să le testăm.

Apropo, care este rujul vostru preferat de la Avon Cosmetics?