Selectează o Pagină

prăjitură la microunde

Prăjitură la microunde? Da, da, se poate. Și nu numai că se poate, dar iasă și foarte foarte delicioasă.

 

Tind să cred că această prăjitură la microunde este exact ceea ce avem nevoie dat fiindcă trăim în secolul vitezei. Desigur, ne place să bucătărim și să îi surprindem pe cei dragi cu bucate simandicoase însă, în zilele în care timpul este dușmanul nostru putem apela și la acest desert care este gata în câteva minute.

Prăjitura rapidă are la bază ananas și este un deliciu. Ingredientele (majoritatea) le avem deja în gospodărie iar dacă nu le avem, nu sunt deloc costisitoare.

Așadar, pentru această prăjitură la microunde avem nevoie de:

  • 1 cutie cu compot de ananas (rondele)
  • 2 linguri de apă
  • 80 de grame zahăr (pentru caramelizat)
  • 70 de grame zahăr
  • 3 ouă
  • 30 de grame unt (topit)
  • 75 de grame de făină
  • 200 ml. de frișcă lichidă
  • 1 linguriță de praf de copt

Cum procedăm?

Începem prin a amesteca zahărul cu apa după care tapetăm baza unui vas de yenă (rotund) și îl băgăm în cuptorul cu microunde, la caramelizat (la 700W pentru 3-4 minute).

În continuare ne vom ocupa de ouă pe care le batem întregi (cu mixerul) împreună cu cele 70 de grame de zahăr rămas. Adăugăm și untul topit apoi făina amestecată cu praful de copt.

A venit și rândul cutiei cu compot de ananas pe care o desfacem și alegem 4 inele frumoase (cu aspect). Rondelele de ananas le așezăm pe fundul tăvii de yenă, peste caramel, și deasupra turnăm blatul obținut anterior. Prăjitura se lasă la microunde (700W) timp de 7 minute.

După ce timpul se scurge, scoatem prăjitura și o lăsăm puțin la răcit. O răsturnăm pe un platou și o putem servi cu frișcă deasupra.

Sună bine, nu?

P.S: Aceași prăjitură o putem prepara folosind diverse fructe.

Poftă Bună!