Selectează o Pagină

paste cu spanac

Paste cu spanac și avocado, un deliciu! Am ales această rețetă căci am încercat-o recent și m-a cucerit pe loc așa că, de ce să nu o împart și cu voi?

Sunt o mare iubitoare de paste și îmi place mereu să încerc ceva nou. Zilele trecute eram în căutare de noi delicii și așa am găsit această rețetă care nu este doar delicioasă ci și foarte nutritivă. Preparatul este sățios și foarte sănătos deoarece are în compoziție spanac care conține mult fier, și avocado, un fruct plin de grăsimi sănătoase care promovează sănătatea sistemului cardiovascular.

Ingredientele necesare pentru aceste paste cu spanac și avocado sunt:

  • 150 grame de paste 
  • 2 linguri de unt
  • 70 grame de iaurt grecesc
  • 3 mâini de spanac
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 avocado (curățat și tăiat)
  • 100 grame de parmezan
  • sare în funcție de gust

Mod de preparare:

 

Ca la orice rețetă cu paste, începem prin a pune pastele la fiert într-o oală mare cu puțină sare. Când acestea sunt fierte, le lăsăm la scurs iar apoi la răcit timp în care ne vom ocupa de prepararea sosului.

P.S: păstrați câteva linguri din apa în care au fiert pastele pentru mai târziu.

Trecem la pasul următor și anume, la topirea untului într-o cratiță încăpătoare. Lângă unt adăugăm usturoiul (îl lăsăm să se aromeze cam 2-3 minute), continuăm cu spanacul pe care îl lăsăm să scadă și să se înmoaie cam 4-5 minute. Adăugăm și puțină sare.

După ce spanacul și-a făcut treaba adăugăm iaurtu, bucățile de avocado și apa pe care am păstrat-o. Tot acest amestec se va da în blender până când obținem o pastă fină. Mixul se mai lasă puțin în cratită, se adaugă parmezanul, se amestecă bine iar rezultatul este un sos cremos. 

La final, pastele se adaugă peste sos iar pentru un gust mai intens se mai pot găti împreună cca.2 minute.

 

Poftă Bună!