papanași cu brânză dulce

Astăzi se lasă cu poftă de papanași cu brânză dulce :). Pofta nu a venit așa din senin ci în timp ce urmăream un video cu o fostă concurentă de la MasterChef. Doamna cu pricina pregătea papanași iar faptul ca au fost numai buni de servit în doar 20 de minute m-a împins spre bucătărie.

Așadar, deorece am testat rețeta iar timpul a fost corect, doresc să o împart și cu voi căci nu se știe când acest dulce simplu vă scoate din încurcătură. Ingredientele nu sunt costisitoare iar majoritatea, este foarte probabil să le avem deja puse bine în cămară.

Pentru Papanași cu brânză dulce avem nevoie de:

  • 300 de grame de brânză dulce (de vaci)
  • 3 albușuri
  • 150 de grame de făină
  • 100 de grame de pesmet
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 50 ml. de ulei

Mod de preparare Papanași cu brânză dulce:

Într-o cratiță punem la fiert 2 litri de apă iar înainte să dea în clocot adăungăm o lingură de ulei. Pesmetul se prăjește în ulei după care se pune întru-un vas (yenă, ceramică) pentru a se răci.

În continuare ne ocupăm de albușuri pe care le batem spumă adăugând sarea. Brânza dulce se frământă cu făina apoi se încorporează ușor o treime din spuma de ou. Când compoziţia este omogenă se adaugă şi restul de albuş amestecând cu grijă.

Se ia câte o lingură din compoziţie şi se pune la fiert în momentul în care apa dă în clocot. Papanaşii au nevoie de minimum 11-12 minute la foc mic. Apoi, se scot şi se tăvălesc prin pesmetul prăjit, pregătit anterior.

Papanașii sunt gata și se pot servi în funcție de preferințe. Mie îmi place să îi servesc cu miere, scorțișoară și dulceață.

Poftă Bună!