Omleta albă (preparată doar din albușuri) este un mic dejun rapid, sănătos și foarte gustos.

În general nu sunt fan omlete (mai ales când este vorba de cele simple) însă, de când am gustat acest tip de omletă parcă îmi vine să o prepar mai des :). Omleta albă nu doar că este mai sănătoasă decât cea clasică dar este și recomandată în diete, din pricina aportului mare de proteine care se regăsesc în albușuri. În plus, dacă renunțăm la gălbenușuri pe termen lung, ne va ajuta la scăderea colesterolului.

Omleta albă nu este deloc costisitoare iar partea bună este că putem jongla cu ingredientele după bunul plac. În cazul meu, am ales să folosesc pe lângă 4 albușuri și cașcaval ras, ciuperci, un ardei gras, o ceapă și sare/piper în funcție de gust.

Am preparat-o în felul următor:

Am separat albușurile de gălbenușuri după care am tocat legumele urmând să le las la foc mic (în 2 linguri de ulei) până când ciupercile și-au schimbat puțin culorea. După ce am scos legumele din tigaie, am turnat cele patru albușuri (fără să le bat înainte) și am așezat un capac deasupra tigăii. Am lăsat așa omleta câteva minute, apoi am adăugat legumele si cașcavalul ras doar pe jumătate din omletă. Cu cealaltă jumătate mi-am acoperit „munca” (am adus-o deasupra) și voilà! 

Omleta este gata și numai bună de servit alături de o salată de verdețuri.
Poftă Bună!
Sursă foto: spiceupcatering.ro