epilarea cu ceară acasă

Din ce în ce mai multe doamne/domnișoare optează pentru epilarea cu ceară acasă, însă pentru ce tip de ceară ar trebui să optăm? Cum trebuie aceasta aplicată? În articolul de astăzi tratăm aceste subiecte (câteva mici sfaturi) plus câteva recomandări de produse calitative.

Dacă optăm pentru epilarea cu ceară din confortul propriei locuințe, o putem face prin două metode: folosind ceară rece sau ceară caldă.

Epilarea cu ceară rece

Avantaje: Epilarea cu ceară rece acasă este ideală pentru momentele în care avem nevoie de un retuș mic în vacanță sau într-un weekend când ne dorim să mergem la plajă. Ceara rece este ușor de folosit și se poate utiliza peste tot. Ceara rece vine în mai multe formule care protejează până și cea mai sensibilă piele.

Acest tip de ceară reprezintă o metoda simplă de epilare și economică deoarece putem folosi aceeași banda de mai multe ori însă trebuie să știm că eficacitatea sa se diminuează pe măsură ce o folosim. În plus, aplicarea benzilor de ceară rece este rapidă datorită benzilor gata de folosit, ceea ce înseamnă că nu mai este nevoie să așteptăm până se încălzește ceara sau să amestecăm anumite ingrediente pentru a o prepara.

Benzile de ceară rece se pot găsi sub diferite forme și modele, care se adaptează oricărei părți ale corpului. Există benzi de ceară rece și pentru a îndepărta inestetica mustață. În plus, ceara rece este capabilă să elimine părul din radacină. Pielea rămâne netedă timp de mai multe săptămâni (în jur de 3-4 săptămâni).

Dezavantaje: Epilarea cu ceară rece acasă este un procedeu laborios și dureros iar pe lângă asta trebuie să avem foarte multă răbdare. Încă un minus ar fi faptul că trebuie să aplicăm benzile de mai multe ori în același loc deoarece nu ies toate firele de păr odată, de la prima aplicare.

Epilarea acasă cu ceară rece – pentru început, trebuie să încălzim benzile de ceară rece între mâini după care să deschidem benzile în mod delicat pentru a obține două benzi de ceară rece. Aplicăm apoi una din benzi pe zona pe care dorim să o epilăm, în sensul creșterii firului de păr. Prindem extremitatea cu cealaltă mână și tragem în sensul invers al creșterii firului de păr.

Epilarea cu ceară caldă

Epilarea cu ceară caldă reprezinta una din cele mai vechi metode și se dovedește a fi și una dintre cele mai eficiente. Firul de păr este prins în întregime de ceara caldă deoarece aceasta deschide porii si facilitează extragerea părului de la rădăcină.

Ceara calda se găsește pe piață sub mai multe forme: bucăți de ceară de încălzit la bain-marie, la cuptorul cu microunde sau într-un aparat electric special conceput în acest sens. Ceara caldă se poate folosi în orice zonă a corpului (picioare, brațe, zona axilelor sau zona inghinală). Acest tip de ceară promite o piele netedă timp de patru săptămâni. Este una din cele mai practice metode de epilat, extrem de ușor de folosit și acasă.

Epilarea acasă cu ceară caldă – pentru început, trebuie să încălzim ceara fie la cuptorul cu microunde fie în aparatul special. Apoi, cu ajutorul unei spatule termosensibile verificăm temperatura (dacă spatula devine roșie așteptăm ca ceara să se mai răcească puțin). Tot cu ajutorul spatulei aplicăm un strat de ceară pe zona pe care dorim să o epilăm, după care aplicăm banda și smulgem în sensul invers al creșterii firelor de păr.

După epilarea cu ceară acasă trebuie să ne curățăm bine pielea și să o hidratăm cu ajutorul unor produse naturale precum cele pe bază de Aloe Vera, recunoscute pentru proprietățile hidratante, sau ulei de argan, recunoscut pentru faptul că hidratează și protejează pielea. Mai putem opta pentru produse pe bază de jojoba, migdale dulci sau glicerină.

Produse recomandate pentru epilarea cu ceară acasă

 

Kit de epilare cu ceară acasă

kit de epilare

Acest kit conține un aparat pentru încălzit ceara (Pro Wax 100) plus ceară tradițională (500 ml). Aparatul este realizat din material plastic și este dotat cu un capac transparent, termostat reglabil, buton ON/OFF și recipient interior metalic cu toartă detașabilă.

Aparatul încălzește până la 360 de grade (are un recipient de 450 g.) și se încălzește în aproximativ 15 minute.

Întreg pachetul a fost concepu pentru a fi un real ajutor dacă te decizi să te epilezi acasă, rezultatul fiind unul asemănător cu cel obținut într-un salon specific. În plus, raportul calitate/preț al acestui produs este foarte bun.

Vezi Prețul Actualizat


Kit profesional de epilare cu ceara – granule de trandafir

Acest kit profesional este complet din toate punctele de vedere și conține următoarele produse: un încălzitor de ceară, două pungi cu granule de ceară de trandafir (500 grame), zece spatule de lemn pentru aplicare și un ulei după epilat (60ml) .

Aparatul de încălzit are o capacitate de 400 ml. + termostat reglabil iar ceara granule este de calitate premium. În plus, granulele din pachet sunt ambalate în pungi cu închidere tip fermoar, lucru ce ajută la închiderea și etanseitate în cazul în care aceasta nu este folosită toată odată.

Ceara de tip granule are multiple avantaje: se poate topi chiar și în cantități mici, este refolosibilă și poate fi folosită chiar și pe zonele sensibile ale pielii.

Beneficii: Proprietăți calmante, Componente de origine vegetală, Topire rapidă și ușoară, Ideală pentru zonele sensibile, Simplu de utilizat, Piele catifelată până la 4 săptămâni.

P.S: Kitul vine împreună cu 3 oje și un tratamet de unghii CADOU!

Vezi Prețul Actualizat


Benzi depilatoare pentru corp – cu ceară rece – Acorelle

Folosind benzile depilatoare de la Veet puteți obține o piele catifelată ce durează până la 4 săptămâni. Benzile sunt ușor de folosit, permite o îndepărtare rapidă și eficientă a părului, chiar de la rădăcină, dintr-o singură mișcare.

Veet benzi depilatoare acționează chiar și pe părul scurt – în plus, utilizate în mod regulat părul dvs. va crește mai puțin, mai fin ți mai subțire.

Pachetul conține 40 benzi de ceară iar beneficiile sunt următoarele: hidratare, calmare, catifelare

Vezi Prețul Actualizat


P.S: Spatule profesionale pentru epilarea cu ceară, la prețuri accesibile găsiți la esteto.ro