Demachiantul este fără doar și poate un must have iar reprezentantele sexului frumos nu trebuie să se lipsească de acest produs. Dacă se optează pentru un demachiant BIO, cu atât mai bine. Rămâneți cu mine căci am pentru voi și câteva recomandări de la MioBio, magazinul de cosmetice organice.

Înainte de a trece mai departe trebuie să subliniem câteva aspecte printre care și importanța demachiantului. În primul rând, o piele care nu este curățată este predispusă la apariția punctelor negre precum și a altor probleme ale tenului, probleme care se vor observa în timp. De asemenea regenerarea pielii va scădea, ca și cum și-ar pierde imunitatea. Așadar, acest ritual al demachierii este foarte important deoarece permitem tenului să respire și îndepărtăm toate impuritățile pe care le-a adunat în timpul zilei.

Încă un lucru foarte important pe care îl recomandă orice dermatolog este demachierea atât seara cât și dimineața. Chiar dacă îți poate părea epuizant sau fără rost, să știi că este esențial  să repeți procedura și dimineața pentru a îndepărta absolut toate impuritățile de pe suprafața tenului precum și excesul de sebum, transpirația.  Tot dermatologii ne spun că după demachiere este extrem de importantă clătirea tenului cu apă deoarece în acest fel îndepărtăm absolut toate reziduurile de la suprafața tenului, destupăm porii și evităm astfel apariția acneei cosmetice.

Cât despre produsele BIO, ei bine, în ultimul timp s-a înregistrat o creștere semnificativa a interesului populației pentru acest tip de produse indiferent că este vorba despre cosmetice, alimente, produse de curățenie, etc, lucru care, personal mă bucură enorm. Consider că toți ar trebui să fim conștienți de importanța și beneficiile acestor produse și să ne îndreptăm atenția spre această ramură atât de benefică pentru sănătatea noastră. E drept, dacă stăm bine să ne gândim, aceste produse nu sunt atât de accesibile (încă) însă, sunt de părere că este mult mai bine să investești în calitate decât să investești în tratamente ….

De ce să optăm pentru cosmetice BIO, implicit demachiant BIO?

În primul rând este vorba despre sănătate. Produsele cosmetice BIO nu conțin ingrediente chimice cu impact negativ asupra sănătății noastre ci din contră, au în compoziție ingrediente naturale, uleiuri esențiale de înaltă calitate (ulei de jojoba, ulei de migdale, ulei de caise) precum și proteine de mătase și lauroyl lysine, un aminocid prețios derivat din nucă de cocos. Acest lucru justifică și prețul lor puțin mai ridicat decât cel al produselor clasice deoarece sunt folosite materii prime naturale.

Acestea fiind spuse voi atașa în rândurile care urmează un Top demachiante BIO (de la MioBio) pe care ne putem baza, ajutându-ne să ne menținem tenul sănătos și curat.

  1. Apă micelară BELLE PLANTE – Pulpe de Vie

Această apă micelară are un efect adițional detoxifiant, elimină impuritățile și toxinele acumulate la nivel cutanat, indiferent de cauze – de la stres până la poluare și de la alimentație până la oboseală – lăsând pielea să respire din nou.

  • Extractul de morcov revitalizează și regenerează chiar și pielea cea mai solicitată.
  • Grapefruit-ul și vitamina sa C tonifică și dau strălucire.
  • Apa de roiniță (melisă) sporește fermitatea epidermei.
  • Ingredientul activ de origine naturală brevetat Atoligomer® hidratează și remineralizează.

Toate fructele și legumele din compoziție sunt bio şi provin de la micii producătorii locali din sudul Franţei. Un alt lucru foarte important pe care trebuie să îl menționez este faptul că acest produs este fără parabeni, fără PEG, fără silicon, fără parfum sintetic, fără phenoxyethanol și netestat pe animale. În plus, poartă certificare Ecocert şi Cosmebio. Acest demachiant BIO magic se găsește în cantitatea de 400 ml și vă spun, este o minune la casa omului, cum s-ar spune.

Verifică Prețul


 

2. Lapte demachiant micelar Gerocossen Manuka Bio

Laptele demachiant Manuka Bio (are în compoziție, evident, miere manuka ) curăță impuritățile de pe piele dar și îndepărtează machiajul, chiar și pe cel rezistent, de pe ochi și buze. Acest demachiant micelar hidratează pielea și protejează stratul lipidic natural. Lasă pielea cu o senzație de prospețime ți confort. Un aspect important: este testat Dermatologic.

Beneficii:

• Hidratează pielea

• Curăță impuritățile

• Conferă prospețime

Utilizare: Se aplică pe o dischetă demachiantă și se șterg fața, buzele și ochii. Procedura se repetă până când discheta rămâne curată.

Verifică Prețul


3. Lapte demachiant bio Cattier Caresse d’Herboriste

Acest lapte demachiant bio Caresse d’Herboriste de la Cattier este potivit pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel sensibil, îndepărtând orice fel de machiaj. Un aspect destul de important: este fără parfum și non iritant.

Cum acționează? Îndepărtează machiajul și impuritățile respectând în același timp echilibrul natural al pielii, fiind îmbogățit cu ingrediente bio și naturale pentru hrănire și hidratare.

Ingrediente bio-active:

• Apă florală de floare de porumb organică: răcoritoare, decongestionantă și înmuiere

• Glicerina (origine vegetală): moale și hidratantă

• Extract organic de floarea-soarelui: bogat în vitamina E și F, hrănitor

Utilizare: Aplicați prin mișcări circulare, dar fără să agresați/frecați pielea. Îndepărtați cu apă călduță. Folosiți întotdeauna împreună cu un produs de curățare solubil în apa. Nu uitați, chiar dacă nu purtați machiaj, protecția solară trebuie îndepărtată cu un produs de demachiere.

Verifică Prețul


 

Voi ce demachiant BIO folosiți?