Cearcănele sunt probabil coșmarul oricărei femei însă, înainte de a ne supăra din pricina acestui aspect neplăcut, este necesar să descoperim cauza.

Cearcănele, deseori sunt provocate de lipsa somnului dar pot apărea și din alte cauze precum o dietă nepotrivită ori alte probleme de sănătate. Pungulițele negre de sub ochi se pot datora și hiperpigmentării, un exces de melanină care este întâlnit mai ales la persoanele cu pielea închisă la culoare. Dacă ai pielea deschisă la culoare, explicația ar fi alta și anume: pe măsură ce înaintăm în vârstă, piele din jurul ochilor devine mai subțire iar venele de dedesubt sunt mult mai vizibile. Chiar și așa, ceea ce trebuie să reținem este faptul că cearcănele apar în urma aceluiași mecanism care produce contuziile: oxidarea hemoglobinei.

De Reținut: Dacă ai certitudinea că cearcănele nu sunt cauzate de somn (dormi suficient) iar acestea tot nu dispar, este posibil ca problema să fie organismul tău iar atunci o vizită la medic este recomandată.

Dacă nu dormi suficient și astfel și-au făcut apariția cearcănele, cele 4 remedii naturale prezentate în rândurile de mai jos te vor ajuta cu siguranță.

Adio cearcăne cu 4 remedii naturale

1. Sucul de cartof crud

Această metodă nu este doar eficientă ci și ieftină și la îndemâna oricui. Tot ce trebuie să faceți este să dați prin blender un cartof (crud) și să folosiți sucul acestuia pe post de „medicament”. Sucul se aplică în fiecare seară înainte de culcare cu ajutorul unei dischete din bumbac.

Cum funcționează? Ei bine, se pare că sucul de cartof crud este un produs natural de albire datorită enzimelor pe care le conține.

2. Mască cu turmeric

Turmericul este ingredientul care reduce inflamațiile și ajută la deschiderea culorii pielii. Acesta are proprietăţi anti-aging, antioxidante şi antiinflamatorii, fiind folosit în medicina chinezească încă din cele mai vechi timpuri.

Pentru a obține masca minune avem nevoie de: un sfert de linguriţă de turmeric pudră, o linguriţă cu zeamă de lămâie, foarte puțină făină şi o linguriţă de suc de roşie. Amestecăm toate ingredientele iar crema obținută o aplicăm în jurul ochilor lăsând-o să acționeze timp de 10 minute.

3. Ulei de migdale

Uleiul de migdale este un super ingredient pentru pielea sensibilă din jurul ochilor deoarece este bogat în vitamina E, în grăsimi sanatoase, magneziu și calciu. Uleiul de migdale tratează eficient cearcanele iar utilizarea lui nu necesită prea multe instrucțiuni: se aplică câteva picături de ulei pe zona de sub ochi și se masează ușor.

Un lucru pe care probabil nu îl știați este faptul că există două tipuri de ulei, dulce și amar (pentru corp și pentru față). În cazul nostru este recomandat să îl folosim pe cel amar

4. Albuș de ou

Albușul de ou stimulează circulația sângelui la nivelul pielii și poate reduce inflamațiile.

Cum funcționează? Trebuie doar să batem bine un albuș și să îl aplicăm pe zona afectată. Îl lăsăm să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute după care ne clătim cu apă călduță. Recomandat este să „profităm” de acest tratament cel puțin de două ori pe săptămână.


Voi ce alte remedii naturale cunoașteți împotriva cearcănelor cauzate de lipsa somnului?