Brânza din nuci caju este un preparat delicios, benefic și sănătos, transformându-se într-o gustare perfectă pentru vegani și nu numai.
Nucile de caju sunt foarte bogate în nutrienți (magneziu, fosfor, calciu, seleniu, zinc, cupru, potasiu), vitamine (C, E, K, B1,B 2, B3, B6), minerale și grăsimi sănătoase omega-3. Datorită profilului benefic al grăsimilor găsite în nucile caju, care au o influență pozitivă asupra metabolismului și a funcțiilor desfășurate în organism, foarte multe studii au asociat consumul de caju cu reducerea riscului de apariție a bolilor la inimă, a cancerului, a diabetului și a obezității.
În plus, combinația lor de grăsimi omega 3, fibre și proteine, conferă sațietate și împiedică apariția senzației de foame, Concluzia este că nucile caju se pot consuma atunci când suntem la dietă, fără stresul că ne vom îngrășa.
Acum că am aflat câte ceva despre nucile caju ne putem întoarce la rețeta noastră de astăzi, brânza din nuci caju, o delicatesă sănătoasă. Ingredientele pentru acest preparat nu sunt costisitoare, majoritatea găsindu-și loc în orice cămară.
Așadar, pentru a prepara brânză din nuci caju avem nevoie de:
- 450 de grame de nuci caju
- 60 de mililitri de apă
- 2 linguri cu ulei de cocos (presat la rece)
- 60 de grame de fulgi de drojdie inactivă
- 2 caței de usturoi (zdrobiți)
- 2 linguri cu oțet din cidru de mere
- o lingură cu coajă de lămâie
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 1/2 linguriță cu sare de mare
Dacă doriți să adăugați și topping, puteți folosi merișoare sau măr proaspăt.
Mod de preparare brânză din nuci caju:
Începem cu nucile caju care trebuie lăsate la hidratat pentru câteva ore, după care le mixăm în robot împreună cu apa până când obținem o pastă cremoasă. Apoi adăugăm și celelalte ingrediente, mixând din nou totul bine.
Amestecul obținut îl împărțim în trei părți egale pe care le rulăm și le învelim (indiviual) în foaie de copt. Lăsăm preparatul la congelator pentru 2-3 ore până când se întăresc, după care putem orna cu topping-urile alese.
Voi ați încercat să preparați brânză din nuci caju?
Foto: viațaînverdeviu.ro
Poftă Bună!