cum să ne curățăm porii

La întrebarea Cum să ne curățăm porii, răspunsuri ar fi multe deoarece piața este plină de produse care ne promit un ten mai luminat și mai curat însă, important este să ne axăm pe ingrediente naturale cărora le este imposibil să ne dăuneze în vreun fel.

 

Tenul este oglinda oricărei femei astfel că, curățarea porilor este una dintre cele mai importante acțiuni de peste zi. Și cum să nu avem un ten „murdar” ori cu aspect vâscos când gradul de poluarea din marile orașe este în continuă creștere? Pentru că nu ne putem pune cu poluarea, tot ce ne mai rămâne de făcut este să ne îngrijim tenul așa cum știm noi mai bine.

Ce presupune acest proces? Ei bine, prin curățarea tenului sunt îndepărtate celulele epiteliale moarte de pe suprafața pielii și împreună cu acestea, și praful plus impuritățile care conduc la dilatarea porilor pielii. Aceste impurități din armosferă blochează porii, iar glandele sebacee de la suprafața pielii își intensifică activitatea pentru a lupta împotriva infecțiilor și a agenților toxici. Toate aceste efecte negative ale agenților externi se vor observa din clipa în care pielea începe să capete un aspect lucios. 

Partea bună este că există câteva ingrediente naturale, deloc costisitoare, pe care cu siguranță le avem în gospodărie care, scot la suprafață impuritățile din pori, lăsându-ne pielea curată și tonifiată.

Cum să ne curățăm porii – 3 ingrediente care fac minuni

Lămâia

Lămâia este o adevărată mină de aur când vine vorba despre ten deoarece  acidul său citric este un astringent natural, exfoliază pielea și curață porii în profunzime. Tot aici mai adăugăm și faptul că are puterea de a ilumina pielea. 

Cum procedăm? Tot ce trebuie să facem este să tăiem o lămâie pe jumătate și să masăm cu ea zonele cu sebum și pori dilatați. Sucul de lămâie îl lăsăm să se usuce pe piele (timp de 5 minute) după care ne curățăm cu apă călduță.

Pătrunjelul

Chiar dacă nu vă vine să credeți, această plantă aromată are proprietăți incredibile de decongestionare a porilor. De asemenea este și un astringent natural deoarece extrage eficient din pori toxinele precum și alte impurități care pot provoca blocajele. 

Cum procedăm? Spălăm bine o legătură de pătrunjel după care o punem într-un bol cu apă fiartă. Lăsăm apa să devină călduță și înmuiem în ea un prosop de bumbac. Aplicăm prosopul pe față pentru 10-15 minute. Acest tratament este recomandat o dată la 2-3 zile.

Scrubul cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un fel de multifuncțional deoarece cu ajutorul lui putem prepara dulcele preferat sau îl putem folosi la a ne curăța porii. Acesta poate extrage impuritățile din pori și acționează ca un exfoliant blând.

Cum procedăm? Trebuie doar să mixăm două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de apă și astfel vom obține o pastă. Această pastă o aplicăm pe față folosind mișcări circulare și o lăsăm să acționeze timp de 5 minute. La final ne putem clăti cu apă călduță.


Dacă aveți și alte ponturi pentru o bună și eficientă curățare a porilor, nu m-aș supăra să le împărtășiți și cu mine :).