În acest articol vei afla cum să alegi cea mai bună mașină de făcut pâine și care sunt avantajele achiziționării unui astfel de aparat.

 

Cu toții suntem de părere că cea mai bună pâine este cea făcută în casă. O mașină de făcut pâine ne ajută la economisirea timpului, putem deține control asupra calității și contribuie la sănătatea noastră.

Un alt avantaj este că nu depunem efort pentru prepararea pâinii ci tot ce trebuie să facem este să așezăm ingredientele în interiorul acestei mașini. Acum ne putem bucura de gustul plăcut al pâinii făcute în casă și nu pierdem timp cu frământarea acesteia.

Desigur, mașina de făcut pâine este capabilă și de prepararea unui alt tip de aluat. Putem prepara aluat de prăjituri, cozonac, biscuiți sau paste.

Țineți minte că, cea mai bună mașină de făcut pâine este acee care se mulează perfect cu nevoile voastre.

Cum să alegi cea mai bună mașină de făcut pâine în funcție de următoarele criterii :

  1. Capacitatea cuvei

Aceasta se alege în funcție de mărimea familiei și în funcție de preferințele tale. Capacitatea cuvei variază între 500 de grame și 2 kilograme. Indicat este să alegi o cuvă mai mare pentru a fi sigur că acoperi necesitățile familiei.

  1. Funcțiile mașinii

Funcțiile variază de la un model la altul. Cele mai utile funcții sunt : pornire întârziată, păstrare la cald și grad diferit de coacere. Dacă mașina aleasă de tine are aceste funcții, te vei putea bucura de un real ajutor în bucătărie.

  1. Programe disponibile

Numărul de preparate pe care le poți face cu mașina de făcut pâine, variază în funcție de programele disponibile. Sunt mașini de făcut pâine performante care sunt capabile de prepararea diverselor sortimente și chiar și a gemurilor. Dacă investești în mașina de făcut pâine, ulterior te vei bucura de multe facilități și mijloace pentru a prepara produse delicioase.

  1. Accesorii

Cum să alegi cea mai bună mașină de făcut pâine în funcție de accesorii? Pentru că nu toate mașinile vin dotate, trebuie să acordăm timp și acestui aspect.  Mașinile utile care îți facilitează munca trebuie să conțină următoarele : palete, linguri pentru măsurat, tăvi și suporți metalici pentru pâine, pahare gradate și pensule.

  1. Brandul și prețul

Cele două sunt mereu în strânsă legătură indiferent de tipul de produs ales, fie că ne referim la o mașină de făcut pâine, un frigider sau un robot de bucătărie.

Dacă alegem o mașină fabricată de o firmă de renume și conține și programe ori funcții suficiente, trebuie să ne așteptăm la un preț mult mai ridicat decât în cazul unei mașini mai simpliste de la un brand semi-cunoscut.

Dacă ai aflat cum să alegi cea mai bună mașină de făcut pâine pentru tine și familia ta, respectând criteriile prezentate mai sus, cu siguranță vei face o alegerea potrivită și te vei bucura de această achiziție multă vreme.

Un raport excelent calitate/preț pentru mașinile de făcut pâine am găsit pe eMAG și Vexio. Puteți vedea o gamă largă de produse accesând linkurile magazinelor mai sus menționate.