Cheesecake cu oreo este dulcele care se prepară rapid și care are un gust demențial.

Iubesc gustul biscuitelui oreo și nu îl refuz niciodată fie că vine direct din pachețel sau este introdus în diferite gustări precum înghețată, prăjituri sau ciocolată. Drept urmare, nu am reușit să refuz nici felia de cheesecake cu oreo care a fost preparată de o prietenă talentată în ale bucătăriei.

Acest Cheesecake are un gust intens de oreo și pentru că mi-a plăcut atât de mult am furat și eu rețeta și o împărtășesc cu voi dar, înainte de asta, trebuie să vă spun un secret: gustul prăjiturii mele este mult mai plăcut decât aspectul iar din această cauză am renunțat să-mi fotografiez rezultatul (nici nu vă imaginați cum am lăsat bucătăria după mica mea joacă) :).

Cheesecake cu oreo – ingrediente

  • 375 de grame biscuiți oreo (2-3 pachete)
  • 80 de grame de unt topit
  • 500 de grame de cremă de brânză
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 400 ml. de frișcă (lichidă)

Cheesecake cu oreo – mod de preparare

Deocamdata vom folosi doar 220 de grame de biscuiți pe care îi vom pune într-un blender/robot și îi mărunțim bine. Peste biscuiții mărunțiți adăugăm untul topit și amestecăm până se omogenizează. În continuare avem nevoie de o formă cu inel detașabil (cam 20 cm.) în care adăugăm compoziția obținută.

Pasul următor constă în prepararea cremei și începem prin a amesteca crema de brânză cu jumătate din cantitatea de zahăr. Într-un bol separat mixăm frișca iar când capătă consistență vom adăuga zahărul, amestecând în continuare până când compoziția se întărește.

Crema de brânză se amestecă cu frișca iar rezultatul se toarnă peste blatul de biscuiți. Ornăm cu bucăți mari de biscuiți oreo și lăsăm dulcele în frigider, la rece, pentru 4-5 ore sau chiar peste noapte.

Poftă Bună!