Peria de îndreptat părul a câștigat tot mai mult teren în ultima perioadă, devenind un bun competitor al plăcii de îndreptat părul. Și totuși, cum alegem cea mai bună perie de îndreptat părul? Dacă ai ajuns să te întrebi și tu același lucru, ai nimerit bine căci despre asta vom discuta în acest articol.
Ca să alegi cea mai bună perie de îndreptat părul este necesar să ții cont și să te ghidezi după anumite criterii care te vor ajuta să faci alegerea corectă în funcție de nevoile tale. Toate aceste criterii le voi înșira în rândurile de mai jos iar spre final, voi adăuga și un Top 3 Cele mai bune perii de îndreptat părul, top alcătuit pe baza unui bun raport calitate/preț.
Peria de îndreptat părul nu mai este de mult o noutate iar partea bună constă în faptul că tot mai multe branduri de top au început să o producă oferind calitate spre deosebire de primele modele apărute care erau doar „chinezării ieftine” și, evident, nu își făceau treaba. Dacă te numeri printre cei care s-au grăbit să încerce acest produs și ai avut ghinionul să dai peste un produs chinezesc realizat în grabă, nu te condamn dacă ai rămas profund dezamăgită…
Revenind la ale noastre, o perie de îndreptat părul nu este bună doar la a îndrepta părul (chiar dacă pentru asta a fost creată inițial) ci și pentru a obține diverse coafuri moderne, chiar și bucle lejere, toate într-un timp foarte scurt, chiar în confortul propriei locuințe.
Cum să alegi cea mai bună perie de îndreptat părul
Construcție și Design
Am început cu acest criteriu deoarece îl consider foarte important. Atunci când ești pe cale să faci o achiziție trebuie să știi exact ce îți dorești de la produsul respectiv, în cazul nostru poți opta doar pentru păr întins ori păr întins și bucle. Astfel, poți alege dintre următoarele:
- Perie clasică de îndreptat părul – este o perie termică cu un aspectul unei perii normale, manuale (cap de pieptănat și mâner) care netezește șuvițele. Aceasta poate asigura atât uscarea părului în timpul utilizării cât și îndreptarea acestuia când este deja uscat.
- Perie rotativă de îndreptat părul – este un dispozitiv cu tambur care, nu doar că întinde părul și oferă volum ci ne permite și să îl întoarcem ușor la vârfuri, obținând bucle lejere și un aspect natural al coafurii.
Tipul de uscare
În primul rând, cea mai bună perie de îndreptat părul trebuie să fie bună pentru tine și pentru nevoile tale. Așadar, înainte de a achiziționa un model trebuie să te decizi dacă dorești să folosești peria doar pentru părul uscat sau în combinație uscat/ud.
Există modele de perii care sunt concepute doar pentru a fi folosite pe părul uscat (întreținere) dar și perii care se pot folosi și pe părul umed, iar acestea din urmă sunt mult mai eficiente pentru modelare ori pentru întreținerea unui păr pretențios care nu răspunde bine la modelarea uscată.
Învelișul
Nici în ruptul capului să nu treceți cu vederea acestui aspect deoarece un învelis necorespunzător poate afecta serios firele de păr (pe termen lung). Așadar, indicat este să evităm produsele care au elemente de încălzire cu suprafață din oțel sau aluminiu pentru că aceste materiale au tendința să se încălzească prea mult și neuniform, ceea ce poate provoca arsuri precum și un tratament necorespunzător.
În concluzie, ceea ce alegem este varianta cu ceramică deoarece oferă o eficiență superioară, încălzește uniform și păstrează mai mult timp căldura, evitând deteriorarea părului. Un plus sunt și inserțiile de turmalină care ajută la generarea ionilor negativi, prevenind în acest fel electrizarea.
Puterea
Nici puterea produsului nu este un criteriu de neglijat deoarece aceasta se traduce prin eficiență dar și prin consum. În general, o perie plată de întins părul își încadrează puterea undeva între 35-300W iar o perie rotativă între 400-1200W. Desigur, valorile menționate nu reprezintă o regulă deoarece aceste aspecte țin și de producător.
Ideea este că, cu cât este mai mare puterea, cu atât consumă mai mult aparatul, dar și posibilitatea de încălzire este mai avansată.
Funcții: Temperatură și Reglaje
Ca să alegi cea mai bună perie de îndreptat părul (pentru nevoile tale) trebuie să dai atenție atât temperaturii oferite cât și treptelor de reglaj existente deoarece de aceste aspecte depinde succesul sau eșecul în utilizare.
Recomandat este să alegeți un model de perie care să includă cel puțin 2 trepte (4-5 ar fi ideale) iar temperatura maximă să ajungă la 230ºC (pentru varietate și opțiuni multiple). Dacă știți că aveți un păr fin și destul de sensibil ar fi bine să nu depășiți 150ºC. Pentru un păr cu firul mai gros se poate ajunge cu lejeritate până la 180ºC însă nu ar trebui să facem abuz (utilizare zilnică). Cele 230ºC se pot folosi doar pentru părul creț care este și mai greu de întins/îndreptat.
Pentru că suntem la capitolul funcții, amintesc și de ecranul LCD pentru care ar trebui să optăm deoarece ne va fi un real ajutor. Dacă modelul care ne face cu ochiul nu are în dotare un ecran, ar trebui cel puțin să fie dotat cu butoane sau potențiometre puternice care nu se pot comuta accidental.
Uscarea cu aer cald – este o funcție destul de importantă (la modelele pentru păr umed) deoarece oferă un jet constant de aer care îmbunătățește eficiența elementului central de încălzire, iar unele oferă chiar și un jet de aer rece care poate fi folosit la final pentru fixare.
Acestea sunt criteriile de care trebuie să ținem cont atunci când ne dorim să achiziționăm cea mai bună perie de îndreptat părul iar dacă le urmăm pas cu pas, cu siguranță nu vom da greș. Nimic mai simplu, nu?
Top 3 Cele mai bune perii de îndreptat părul
-
Babyliss Liss Brush 3D
Peria marca Babyliss se află în fruntea topului pentru Cea mai bună perie de îndreptat părul deoarece vine pe piață cu specificații uluitoare. Această perie termică a fost creată pentru uz profesional și are în dotare un înveliș rezistent din ceramică și doi generatori de ioni care protejează firul de păr, conferindu-i strălucire și împiedicând eficient efectul de electrizare.
Liss Brush 3D beneficiază de o combinație unică de 126 de peri pentru o îndreptare rapidă, ușoară, ce oferă părului elasticitate și luciu natural. Cele trei tipuri de peri ridică firele de păr de la rădăcină pentru a aplica căldură pe fiecare șuviță în parte. Perii din plastic (de 34 de mm.) separă șuvițele iar cei din silicon (de 42 de mm.) descurcă părul. Perii cu înveliș ceramic (de 50 de mm.) realizează un păr perfect drept pentru un timp îndelungat.
Peria Babyliss are un design rectangular, un ecran LED cu ajutorul căruia poți seta mai comod temperatura dorită și, evident, 3 leduri de indicare (3 nivele: 160°C,180°C și 200°C).
Sistemul de încălzire ceramic care permite distribuția omogenă a căldurii este foarte eficient și reprezintă un punct forte, la fel ca și funcția de ionizare. Cu toate acestea, am găsit și un mic mius, acela de a putea fi utilizată doar pentru părul uscat. Cu toate acestea, modelul prezentat rămâne în topul preferințelor datorită calității și a eficienței.
2. Philips Essential Care Airstyler
Acestă perie termică este o inovație a mărcii Philips, fiind un real ajutor atât pentru îndreptat părul cât și pentru a obține bucle lejere. În comparație cu modelul prezentat anterior, Essential Care Airstyler a fost creată pentru uz casnic însă, poate fi utilizată pe părul umed, aceasta dispunând de cea mai adecvată temperatură de uscare cu setarea ThermoProtect (temperatură optimă, protecție suplimentară, rezultate mulțumitoare).
La acest produs regăsim și tratamentul cu ioni care permite uscarea anti-statică a părului. Ionii negativi elimină părul electrizat, îl tratează și netezesc cuticulele părului pentru a intensifica strălucirea acestuia. Astfel se obține un păr fin și drept, care strălucește frumos.
Modelul ales are 4 capete incluse (interschimbabile), cablul cu articulație utilă (permite rotirea cablului pentru a preveni încurcarea acestuia), un cablu de 1,8m. și o putere de 800W.
Un minus al acestui produs ar fi lipsa ecranului LCD (un ghidaj util) însă Philips salvează puțin situație cu cele trei setări flexibile de căldură care asigură o coafare, rapidă, precisă și personalizată.
3. Rowenta Power Straight
Și Rowenta are un model pe care îl putem încadra în categoria Cea mai bună perie de îndreptat părul. Este vorba despre Power Straight, un model accesibil din toate punctele de vedere (design-funcții-buget) care este și o soluție rapidă mai ales pentru îndreptarea părului creț ori electrizat.
Tot acest proces începe cu cei 40 de peri ce prind firele de păr chiar de la rădăcină, după care sunt întinse cu ajutorul a 100 de peri ceramici încălziți. Procesul este încheiat de tehnologia Thermo Control ce difuzează căldura constant la o temperatură optimă pentru a îndrepta părul de la rădăcină până la vârf. Generatorul de ioni limitează fenomenul de electrizare al părului și asigură rezultate pline de strălucire.
Această perie termică are un înveliș din ceramică, trei trepte de temperatură (200C maxim), un timp maxim de încălzire de 45s. și un afișaj electronic foarte folositor.
Rowenta Power Straight se poate folosi numai pe păr uscat iar ca un plus aș aminti funcția de oprire automată.
P.S: Sper ca acest articol să vă fie de ajutor în alegerea produsului potrivit iar dacă deja folosiți o astfel de perie, nu ar strica câteva ponturi noi 🙂
P.P.S: Mulțumesc că ați trecut pe aici 😛
uite aici vad prima oara mai multe despre o perie de genul! eu am ramas la stadiul de placa de par, ondulator si perie rotativa. pe care nu le mai folosesc pentru ca am parul prea scurt :))
Ma bucur tare mult ca ai ales acest subiect. De mult ma vate gandul sa imi iau o perie electrica dar nu am avut timp sa ma documentez. Deci articolul tau a venit la fix!
Multumesc :*
Super faine perile astea de indreptat, o mare necesitate pt cine are nevoie cu adevarat. Eu am nevoie de una pt volum
Placa mea începe să dea semne de sfârșit de viata. :)) :/
Ma bate gândul să încerc și eu o astfel de perie.
M-a tot tentat ideea de perie electrica, dar parca nu m-am incumetat niciodata. Am avut experienta unei perii rotative pe care nu am folosit-o prea mult, intorcandu-ma intotdeauna la ondulator. Articolul tau m-a pus pe ganduri, poate imi fac curaj totusi sa achizitionez una 😀
vreau sa spun ca am 2 din aceste perii dar nu stiu sa manuiesc nici una cum trebuie 🙂
Prefer periile în general, doar că am nevoie de cele pentru volum nu pentru îndreptat pentru că am cel mai drept păr din lume. Cred! 🙂
În ultima vreme mă tot bătea gândul să-mi cumpăr o perie termică, dar nu știam exact ce model să aleg.
Mulțumesc pentru recomandări, sunt foarte utile.
Cu drag :*
De ceva crema ma tentează sa achiziționez un astfel de produs, asa ca articolul a venit la fix, mulțumesc!
Si eu m-am gandit mult timp sa imi cumpar una!
Nu mi indrept parul prea des, insa este un articol numai bun pentru viitoare eventuale cadouri. Super
Am citit multe pareri de peria Babyliss, dar nu am cumparat-o caci nu imi indrept parul prea des
Eu folosesc peria de intins parul de mai bine de un an si sunt mai multumita decat de placa. Placa imi lipeste parul de cap mult prea tare. Peria imi intinde frumos parul si imi lasa acel volum la radacina. In plus, nu-mi arde atat de tare parul chiar daca la ambele variante folosesc solutii termo
Aici ai mare dreptate iar eu am uitat sa punctez asta. Peria este putin mai „prietenoasa” cu parul
Am folosit si eu peria de la Babyliss dar parca tot la placa am intins mana mai des.
La fel si eu :D. Tot la placa trag. Cred ca obisnuinta
Tare faine sfaturile tale! Am părul destul de drept, dar mi-ar plăcea să îmi iau o perie pentru îndreptarea părului și netezirea lui. 😍😍
Eu am o amarata de placa, pe care o folosesc o data pe an, poate. Desi m-ar tenta o astfel de perie stiu ca nu as folosi-o, cu siguranta. Sunt prea comoda in privinta parului.
Si eu am pus ochii pe cea de la Babyliss, insa eu am deja parul drept si deci nu as folosi-o de prea multe ori. Insa mai sunt si zile in care parul meu se onduleaza din diverse motive
Asta patesc si eu. Uneori se onduleaza ca asa vrea el :))