Călcâiele crăpate sau fisurile de la nivelul primului strat al pielii sunt o problemă care ne dă mari bătăi de cap nu doar din pricina aspectului neplăcut, ci și din cauza durerilor insuportabile care pot apărea.
Unii specialiști spun că, în general, călcâiele crăpate sunt mai degrabă un semn al neglijării picioarelor decât al supraexpunerii ori a lipsei de hidratare, pe când alții afirmă că există și alte cauze care pot contribui la apariția crăpăturilor inestetice și dureroase. Indiferent de cauză, dacă ne confruntăm cu această problemă, nu trebuie să ne alarmăm căci există soluții precum o bună îngrijire (periodică) acompaniată de o cremă pentru călcâie crăpate. Cea din urmă soluție, crema, trebuie să fie special creată pentru așa ceva.
Înainte de a vă prezenta trei creme calitative care știu cum să își facă treaba bine, o să înșir câteva cauze care pot contribui la apariția neplăcutelor crăpături.
- Supraponderalitatea – crește presiunea asupra pernuțelor de grăsime de la nivelul călcâielor, cauzând extinderea acestora în exterior și crăparea pielii uscate
- Incălțămintea decupată la spate – permite pernuțelor de grăsime din călcâi să se extindă, crescând astfel riscurile apariției crăpăturilor
- Statul în picioare acasă sau la serviciu – podelele dure contribuie de asemenea la crăparea călcâielor
- Lipsa unor vitamine și minerale (vitamina E, calciu, fier, zinc, acizi grași omega 3)
- Vârsta – odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde elasticitatea
- Îngrijirea necorespunzătoare
Cea mai bună cremă pentru călcâie crăpate. Top 3 creme
1.Cremă Pellamar
Am așezat această cremă în fruntea topului deoarece se poate folosi atât preventiv cât și reparatoriu. Personal, mă declar mulțumită de acest produs care nu doar că hidratează, ci și vindecă, oferind elasticitate pielii.
Această cremă pentru călcâie crăpate de la Pellamar este pe bază de uree, ulei de morcov, alantoină, extract Pell Amar şi vitamina E pentru înmuierea şi eliminarea stratului cornos din regiunea călcâielor şi a coatelor. Are un efect de hidratare, prevenind uscarea sau exfolierea pielii în timp ce ajută la vindecarea leziunilor superficiale.
Recomand această cremă deoarece poate fi utilizată și de persoanele care suferă de diabet.
Mod de utilizare: se aplică pe zona afectată (după ce aceasta este curățată) și se masează ușor. Se recomandă utilizarea zilnică.
2. Cremă Nivelazione
Nivelazione este o cremă pentru călcâie crăpate, concepută special pentru a fi prietenoasă cu pielea aspră și uscată. Aceasta conține o formulă concentrată, îmbogățită cu ingrediente active (10% uree, unt de shea, prebiotic, ceară de albine, propolis) ce acționează rapid și eficient încă de la prima aplicare pentru a reda epidermei confortul, catifelarea și aspectul plăcut și îngrijit.
Nivelazione este o cremă dermatologică și acționează ca un pansament regenerator și emolient pentru a elimina keratoza, asprimea și calusurile, hrănind și hidratând în profunzime, ajutând la refacerea epidermei, la calmarea iritațiilor, la vindecarea și prevenirea crăpăturilor.
În concluzie, recomand această cremă de la Farmona deoarece sublinează calitatea la un preț decent.
Mod de utilizare: se aplică dimineața și seara pe pielea curată și uscată a picioarelor, insistând pe zonele cu piele crăpată și întărită. Se recomandă purtarea unor șosete din bumbac timp de 30 minute după aplicarea cremei.
3. Cremă Natur Comodit
Crema Nature Comodit este o cremă din plante medicinale și se livrează la gramajul de 250 ml. Este recomandată pentru tratarea călcâiului uscat, reîmprospătarea picioarelor și pentru înmuierea pielii întărite. Partea bună este că nu conține coloranți artificiali și nici substanțe chimice iar mirosul este foarte plăcut, a arbore de ceai.
Componentele principale sunt: Acid lactic (are efect ușor exfoliant, și hidratant contribuind astfel la înmuierea pielii întărite), Ulei de arbore de ceai (are efect anti-fungic și anti-bacterian), Ulei de floarea soarelui (înmoaie pielea și ajută la protejarea acesteia) și Ulei de cocos (are efect de omorâre a fungilor, a bacteriilor și a virusurilor)
Beneficii:
- dispare senzația neplacută de picioare uscate și aspre
- picioarele vor avea un miros plăcut și reînprospătat
- instalarea bacteriilor și a fungilor pe picioarele vor fi împiedicate
Apropo, rezultatele vor fi vizibile după numai 3 zile 🙂
Mod de utilizare: se aplică pe suprafața dorită de cel puțin 2-3 ori pe zi, se masează bine in piele. Atenție! Fiindcă această cremă este o cremă protectoare, ea nu se va absorbi în totalitate!
Voi ce cremă pentru călcâie crăpate folosiți?
Eu chiar am descoperit de curând crema cu 20% uree de la eladerm și sunt foarte mulțumita de ea!
multumim de aceste idei, eu momentan folosesc ceva de la titania, plus scrub! 🙂
Niciunul dintre cele 3 produse pentru călcâie crăpate nu le-am folosit dar m-ar tenta Pellamar. Nici celelate 2 nu sunt de ignorat, poate le iau pe rând.
eu nu am aceasta problema dar o sa retin si o sa spun mai departe, m-a intrebat cineva asta vara!
Vine sezonul sandalutelor. Merci de recomandare. O sa-mi iau si eu crema de la Pellamar.
Eu folosesc una de la Avon cu parfum de lavandă de la Foot Works și îmi place mult, dar le voi încerca și pe acestea.
Pe timp de vara ma confrunt cu problema asta, o sa incerc aceste produse la nevoie.
Sinceră să fiu, nu prea folosesc cremă pentru călcâie, deși ar cam trebui. Mulțumesc pentru recomandări, o să-mi cumpăr și eu una.
Eu folosesc produsele Titania, dar e bine de stiut si despre acestea. 🤗
Interesant de stiut, mai ales ca vine vara!
E bine de stiut, mai ales ca vine vara!
Eu folosesc creme pentru picioare de la Oriflame, Avon si Scholl impreuna cu peria electrica pt calcaie.
Din fericire eu nu am astfel de probleme, insa o sa tin cont de recomandari in caz ca ma lovesc de acesta problema
Din pacate si eu am probleme cu calcaiele, iar articolul tau mi-a venit in ajutor. Voi trece aceste creme pe lista mea si sper sa le si cumpar.
Nu am folosit pana acum crema pentru calcaie crapate. Am folosit pentru hidratare, dar eu am mare incredere in Pell Amar
Eu folosesc o crema foarte, foarte buna de la L Occitane. Este cu unt de shea. 🙂
Din fericire, nu mi se crapa calcaiele. Sunt tare norocoasa. Mama mea insa se confrunta cu aceasta problema, asa ca o sa ii spun recomandarile tale.
Chiar recent am avut probleme mari cu un călcâi crăpat, din varii motive, și am zis că e important să am mai mare grijă de această zonă a corpului. Îmi surâde crema de la Pellamar pentru că am fost foarte mulțumită de produsele de la acest brand. 😘 Eu apelez la crema hidratantă de la CeraVe și de loțiunea Gloves in a Bottle.
Traiesc in Australia, am 70 de ani, nu sufar de nici o boala, dar am calciiele si talpa picioarelor crapate. Am incercat tot ce se poate de peste 6 luni, am ramas la unt de cacao cu vitamina E, care o aplic dimineata si seara. Din pacate crapaturile nu se vindeca decit foarte greu si apar altele. Nu stiu ce sa mai fac, am remarcat culoarea galbena a calciielor si a talpei picioarelor. Vreau sa scap de presupusa micoza (care dupa culoare pare sa fie) in primul rind, dar Tee tree oil si Canespar usuca prea tare si pielea crapa si mai mult, vreau ca pielea sa fie flexibila cu unt de cacao, dar aceasta nu vindeca crapaturile. Am impresia ca micoza ar trebui rezolvata prima data si apoi pielea flexibila, dar cele doua nu se impaca. Am incercat cu medicii de aici, dar n-am reusit sa-mi rezolv problema. Asi fi foarte recunoscatoare sa-mi dati un sfat.
Buna ziua, nu sunt medic sa ma pot pronunta iar recomandarile mele sunt bazate pe teste. Insa, se pare ca problema dvs este mult mai ,grava,. Pentru ca nu afecteaza, va pot propune sa folositi Piatra Ponce pt a indeparta celulelor moarte dupa care aplicati un tratament din banane plus avocado. Practic, faceti un piure pe care il lasati sa actioneze pe calcaie 15-20 min. Periodic, mai puteti aplica urmatorul tratament: lighean cu apa calda si cateva lingurite de miere de albine dizolvata in H2O.