Cea mai bună cremă pentru călcâie crăpate

Călcâiele crăpate sau fisurile de la nivelul primului strat al pielii sunt o problemă care ne dă mari bătăi de cap nu doar din pricina aspectului neplăcut, ci și din cauza durerilor insuportabile care pot apărea.

 

Unii specialiști spun că, în general, călcâiele crăpate sunt mai degrabă un semn al neglijării picioarelor decât al supraexpunerii ori a lipsei de hidratare, pe când alții afirmă că există și alte cauze care pot contribui la apariția crăpăturilor inestetice și dureroase. Indiferent de cauză, dacă ne confruntăm cu această problemă, nu trebuie să ne alarmăm căci există soluții precum o bună îngrijire (periodică) acompaniată de o cremă pentru călcâie crăpate. Cea din urmă soluție, crema, trebuie să fie special creată pentru așa ceva.

Înainte de a vă prezenta trei creme calitative care știu cum să își facă treaba bine, o să înșir câteva cauze care pot contribui la apariția neplăcutelor crăpături.

  • Supraponderalitatea –  crește presiunea asupra pernuțelor de grăsime de la nivelul călcâielor, cauzând extinderea acestora în exterior și crăparea pielii uscate
  •  Incălțămintea decupată la spate – permite pernuțelor de grăsime din călcâi să se extindă, crescând astfel riscurile apariției crăpăturilor
  • Statul în picioare acasă sau la serviciu – podelele dure contribuie de asemenea la crăparea călcâielor
  • Lipsa unor vitamine și minerale (vitamina E, calciu, fier, zinc, acizi grași omega 3)
  • Vârsta – odată cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde elasticitatea
  • Îngrijirea necorespunzătoare

 

Cea mai bună cremă pentru călcâie crăpate. Top 3 creme

 

  1.Cremă Pellamar

Am așezat această cremă în fruntea topului deoarece se poate folosi atât preventiv cât și reparatoriu. Personal, mă declar mulțumită de acest produs care nu doar că hidratează, ci și vindecă, oferind elasticitate pielii.

Această cremă pentru călcâie crăpate de la Pellamar este pe bază de uree, ulei de morcov, alantoină, extract Pell Amar şi vitamina E pentru înmuierea şi eliminarea stratului cornos din regiunea călcâielor şi a coatelor. Are un efect de hidratare, prevenind uscarea sau exfolierea pielii în timp ce ajută la vindecarea leziunilor superficiale.

Recomand această cremă deoarece poate fi utilizată și de persoanele care suferă de diabet.

Mod de utilizare: se aplică pe zona afectată (după ce aceasta este curățată) și se masează ușor. Se recomandă utilizarea zilnică.


2. Cremă Nivelazione

 Nivelazione este o cremă pentru călcâie crăpate, concepută special pentru a fi prietenoasă cu pielea aspră și uscată.  Aceasta conține o formulă concentrată, îmbogățită cu ingrediente active (10% uree, unt de shea, prebiotic, ceară de albine, propolis) ce acționează rapid și eficient încă de la prima aplicare pentru a reda epidermei confortul, catifelarea și aspectul plăcut și îngrijit. 

Nivelazione este o cremă dermatologică și acționează ca un pansament regenerator și emolient pentru a elimina keratoza, asprimea și calusurile, hrănind și hidratând în profunzime, ajutând la refacerea epidermei, la calmarea iritațiilor, la vindecarea și prevenirea crăpăturilor. 

În concluzie, recomand această cremă de la Farmona deoarece sublinează calitatea la un preț decent. 

Mod de utilizare: se aplică dimineața și seara pe pielea curată și uscată a picioarelor, insistând pe zonele cu piele crăpată și întărită. Se recomandă purtarea unor șosete din bumbac timp de 30 minute după aplicarea cremei. 


 

3. Cremă Jessica Zenspa

Crema Jessica Zenspa este ultimul produs recomandat și l-am ales în lista mea deoarece este o cremă pentru călcâie crăpate care acționează aproape instant. 

Aceasta are un efect intens hidratant și este ideală pentru repararea și rejuvenarea călcâielor uscate și crăpate datorită formulei îmbogățite cu vitamina E și unt de shea ce lasă pielea moale și catifelată. În plus, extractele de plante acvatice cu efect antioxidant și purificator calmează pielea sensibilă, iar extractul din muguri de bambus îi redă aspectul radiant și întinerit. Important este faptul că nu conține parabeni, coloranți, TEA, MEA, DEA sau derivați petrochimici.

Ingredientele acestei creme sunt următoarele: vitamina E, unt de shea, extract de aloe vera, plante acvatice (nufar, lotus) și muguri de bambus.

Mod de utilizare: se aplică zilnic pe călcâie, pe pielea curată și uscată, masându-se până la absorbție


 

Voi ce cremă pentru călcâie crăpate folosiți?