Kimchi este un preparat tradițional coreean care a devenit foarte popular în întreaga lume datorită beneficiilor sale.
Și totuși, ce este Kimchi? Ei bine, este un fel de mâncare picantă care se prepară din legume fermentate (da, ați citit bine) și interesant este faptul că, cel mai comun tip de kimchi este obținut din amestecul de varză sărată (sau murată) cu pasta de kimchi. Nici pasta de kimchi nu este mare filozofie căci se obține din pulbere de chili, usturoi, ceapă verde, ghimbir coreean și sos de pește. În Coreea există mai multe tipuri de kimchi iar acestea variază în funcție de produsele și tradițiile locale.
Cum se consumă Kimchi
Chiar dacă acest preparat se poate mânca și proaspăt, cei mai mulți consumatori aleg să se înfrupte din el abia după ce a fermentat câteva zile iar datorită faptului că este un preparat foarte versatil, se poate servi alături de mâncăruri de orez, clătite sau fripturi. Dacă combinațile menționate mai sus nu vă sunt pe plac, puteți servi kimchi simplu, pe post de fel principal.
Beneficii
Specialiștii de la Harvard afirmă că acest preparat este unul dintre multele alimente fermentate, care oferă un spectru de probiotice esențiale pentru o digestie bună. În plus, acesta joacă un rol foarte important în prevenirea bolilor cardiace,
După câteva teste efectuate, Journal of Medicinal Food sunt convinși că kimchi are efect și asupra pielii și a sănătății creierului, ajutând în același timp și la creșterea imunității. Pe lângă toate acestea, fabulosul preparat este foarte bogat în vitamine (A și B) precum și în minerale (calciu și fier). Ah, era să uit 🙂 kimchi are proprietăți anti-îmbătrânire.
Kimchi – Rețetă
Pentru a prepra kimchi avem nevoie de următoarele:
- 2 verze chinezești (tocate)
- 2 ridichi albe lungi (tocate)
- 4-6 caței de usturoi
- o legătură de ceapă verde (tăiată mărunt)
- o bucată de ghimbir (3-4 cm.)
- sare de mare (3-4 lingurițe)
- sos de pește (1-2 lingurițe) – acest sos este opțional
- praf de chilli roșu coreean (jumătate de ceașcă)
Kimchi se prepară în felul următor:
Varza, ridichiile și ceapa verde se amestecă după care se adaugă sarea. Se lasă la macerat (cca. o oră – maxim două). În continuare avem nevoie de un blender în care vom pune usturoiul, fulgii de chili și ghimbirul. Toate acestea se amestecă până când obținem o pastă. Legumele le amestecăm cu pasta obținută și opțional cu sosul de pește.
Pasul următor este să punem preparatul în borcane și să apăsăm pânî când sucul iese la suprafață. Borcanele (cu capac) se lasă la temperatura camerei timp de 2-6 zile. Capacul îl vom dschide în fiecare zi deoarece trebuie să eliberăm gazele care se formează în timpul procesului de fermentație. Dacă se formează foarte mult suc în borcan, putem scurge o parte din el. Ideea este ca legumele să rămână mereu acoperite cu suc.
Poftă Bună!