În articolul de astăzi ne vom îndrepta toată atenția asupra unor instrumente care ne sunt necesare fie că lucrăm la un salon sau fie că practicăm meseria de manichiuristă din confortul propriei locuințe. Care este cel mai bun sterilizator UV și cum îl alegem? Vom descifra acest mister în următoarele rânduri.

Fiecare poveste are un început și nici noi nu ne grăbim. Deci, ce este un sterilizator și de ce este atât de important? Nu este important ci crucial, un must have, dacă îl putem numi așa, chiar și pentru acele persoane care își fac singure manichiura (fără să profeseze sau să aibă un gând în această direcție). După cum îi spune și numele, acest instrument ne ține în siguranță și ne ajută să avem mereu curate și sterilizate ustensilele pe care le folosim la realizarea manichiurii. Acesta ține bacteriile la distanță datorită sistemului de raze puternice care omoară peste 99% din virușii și bacteriile care rămân pe ustensilele folosite la manichiură și pedichiură. Undele UV au lungimi diferite. Conform testelor efectuate, s-a determinat la ce lungime razele UV afectează ADN-ul bacteriilor și virusurilor – 254 nm.

E drept, există 2 tipuri de sterilizatoare: cel UV și cel cu particule Quartz (cu altă ocazie vom discuta și despre acesta).

Cum alegem cel mai bun sterilizator UV?

Trebuie să dăm o atenție deosebita puterii acestuia, capacității, frecvenței. Desigur, și materialele din care este construit au importanța lor astfel, mărind durata lui de viață. Încă un aspect important constă în timpul de sterilizare și în cât timp de la sterilizare poți folosi ustensilele pentru că, unele sterilizatoare încălzesc atât de tare instrumentele încât nu le vei putea folosi imediat ce le scoți din aparat.

Pe piața găsim tot felul de sterilizatoare pentru fiecare nevoie și buget. Așadar, dacă îți faci manichiura doar ție, vecinei și mamei, nu este necesar să investești într-o ultra tehnologie. Însă, dacă lucrezi într-un salon și ai foarte multe cliente, un sterilizator profi este indicat. Crede-mă îți va fi cel mai bun prieten!

Cum folosești un sterilizator UV?

Sterilizatoarele UV sunt foarte simplu de folosit, majoritatea merg pe același principiu: introduci ustensilele în aparat, setezi programul, durata de acționare și gata. Cu un super mod de acționare, aparatul va distruge uniform toate bacteriile și ciupercile.

Ca și măsuri de precauție menționez:

  •  Înainte de orice deplasare cu sterilizatorul UV, asigură-te că acesta este deconectat de la rețeaua de electricitate.
  •  Să nu acoperi sterilizatorul cu prosop sau alte materiale atunci când acesta funcționează pentru a nu bloca circulația aerului.
  •  Deconectați sterilizatorul de la rețea atunci când nu îl mai folosești

Cel mai bun sterilizator UV – RECOMANDĂRI – buget și profi

1.Aparat Ultrasonic Curățare Ustensile cu Display Digital – 50W / 750 ml

Cu siguranță acest aparat poate fi încadrat în topul cel mai bun sterilizator UV deoarece elimină impuritățile și curăță eficient cu ajutorul ultrasunetelor ustensilele folosite (instrumente de manichiură, pedichiură, forfecuțe, pensete, chiar și bijuterii). Acesta acționează cu unde ultrasonice și nu deteriorează suprafața instrumentelor curățate. 

Partea bună este că nu încălzește apa sau soluția de curățare. Astfel, instrumentele se pot folosi imediat după terminarea programului. O altă parte bună este prețul accesibil. Așadar, este potrivit atât pentru saloane dar și pentru realizarea manichiurii acasă. 

Construcția robustă din oțel inoxidabil este încă un plus pe lângă frecvența de 42.000 Hz. Puterea este de doar 50W însă face o treabă excelentă. Ca și dotări regăsim un impresionant Display Digital, Timer (90s, 180s, 280s, 380s, 480s) și Butoane Touch.

Mod de utilizare: Se pun obiectele în cuva dispozitivului, se adaugă apă, detergent lichid sau soluție antiseptică în rezervor. Apoi se selectează timpul de curățare: 90s, 180s, 280s, 380s, 480s.Apăsați pe tasta ON.

Verifică Prețul


2. Sterilizator UV Profesional YM-209

Un alt aparat pe care îl recomand cu drag este modelul YM-209 care, deși nu este atât de aspectuos ca primul sterilizator recomandat, este foarte eficient. Perfect pentru saloanele de înfrumusețare și centrele SPA, acest sterilizator este destinat pentru accesoriile de manichiură, coafor precum foarfeci, perii, piepteni, pile. Lumina UV din dotare va distruge bacteriile.

Cu o putere de doar 8W face minuni iar prețul este destul de accesibil așadar, poate fi folosit cu încredere și acasă. Lungimea undei UV este de 220-275nm, volumul de 10L iar dimensiunile acestuia sunt potrivite pentru a fi încadrat în decor deoarece nu ocupă mult spațiu (37 x 21 x 24 cm).

Mod de utilizare: Se conectează aparatul la sursa de curent și se pun ustensilele pe care dorești să le sterilizezi. Se apasă butonul de pornire și gata. Odată aprins becul UV, începe procesul de sterilizare care durează 30 min. Atenție! După sterilizare, opriți mai întâi aparatul și abia apoi scoateți instrumentele.

Verifică Prețul


3. Sterilizator Profesional cu aer cald Pupinel

Cel mai bun sterilizator, pe lângă igienă și siguranță, trebuie să ofere și confort celui care îl utilizează, iar acest model nu se lasă mai prejos. Vorbim despre un Pupinel Digital, un aparat necesar și obligatoriu pentru menținerea unui grad ridicat de igiena în orice salon de înfrumusețare, de tatuaje, cabinet medical sau veterinar. Este recomandat pentru sterilizarea rapidă a instrumentelor de metal rezistente la temperaturi înalte: foarfece, instrumentar de manichiura sau cosmetică, etc.

Cu o super putere de 300 W și cu un volum de 1.8 L este exact ceea ce ai nevoie pentru a-ți desfășura activitatea în siguranță. În plus, este dotat cu reglaj de temperatura sși timer. Acesta se va stinge în momentul în care temperatura ajunge la valoarea dorită (20-220 ° C reglabil). Interiorul este din inox. Tăvița este ușor detașabilă. Se poate extrage și apoi reintroduce imediat după sterilizare datorită inelelor de prindere detașabile.

Dacă își merită bănuții? Cu siguranță!

Verifică Prețul


 

Sper să îți fie de folos acest articol și mai sper că vei alege produsul potrivit pentru tine, pentru nevoile tale dar și pentru bugetul tău! Dacă ai și alte recomandări de produse, aștept cu drag părerile tale într-un comentariu.

Pe aceeași temă: Cea mai bună lampă UV pentru o manichiură de durată. Top 4 lămpi UV

PONT: Pungi sterilizare autosigilante la un preț bun găsești AICI.