cărbunele vegetal

Cărbunele vegetal face parte din acele produse economice și eficiente care ne fac viața mai ușoară. Acesta a fost folosit cu mult timp în urmă datorită acțiunii sale detoxifiante și este ideal împotriva afecțiunilor digestive de tot felul. În plus, este și un excelent absorbant natural, putând fi folosit în mai multe feluri.

 

Cărbunele vegetal îmbunătățeste digestia

După o masă copioasă, poți folosi cărbune vegetal sub formă de pudră sau sub formă de capsule pentru a combate balonarea și pentru reglarea tranzitului. Poți consuma aceste capsule timp de 15 zile, sub formă de cură pentru a elimina eventualele probleme gastrice.

 

Cărbunele vegetal detoxifică

 Cărbunele purifică organismul ceea ce înseamnă că este un aliat detox de preț. Cu ajutorul cărbunelui vei reuși să elimini toate toxinele acumulate pe timp de iarnă de exemplu.

 

Cărbunele vegetal este ideal pentru piele

 Pune la păstrare argila în această vară deoarece cărbunele vegetal este singurul ingredient de care are nevoie pielea ta. Acest tip de cărbune dispune de proprietatea de a captura toate toxinele și impuritățile de la nivelul pielii dar și să acționeze în mod eficient asupra coșurilor și punctelor negre. Există actualmente pe piață măști de frumusețe pe bază de cărbune vegetal însă îți poți prepara și tu acasă o mască pe bază de pudră de cărbune vegetal. Tot ce trebuie să faci este să amesteci puțină apă cu o lingură de gel de Aloe Vera și cu două linguri de pudră de cărbune vegetal până cănd obții o pastă omogenă.

 

Cărbunele vegetal albește dinții

Chiar dacă este negru, cărbunele vegetal are proprietatea de a albi dinții. O dată-de două ori pe săptămână, freacă dinții cu ajutorul unei dischete demachiante umede, îmbibată în pudră de cărbune vegetal. Rezultatul este garantat.

 

Cărbunele vegetal și afecțiunile dermatologice

Eczemele, furunculii, mușcăturile de insecte și de șarpe se pot trata cu ajutorul cărbunelui vegetal. Într-o cană cu apă se pun șase linguri de pudră de cărbune vegetal și se amestecă bine până când se obține o pastă omogenă. Amestecul se aplică pe locul afectat și se lasă să acționeze timp de opt ore. Dacă rana este deschisă se recomandă aplicarea pulberei uscate. În plus, cărbunele vegetal este ideal și pentru tratarea varicelor.

 

De unde putem achiziționa cărbune vegetal?

 

Acesta se găsește în magazinele naturiste atât în cele online cât și fizice. Personal, prefer să îmi fac cumpărăturile online deoarece salvez timp și bănuți căci în online sunt mereu oferte active. Dacă și ție îți place să adaugi produse în coșul virtual, te invit să arunci o privire la produsele de mai jos.

 

Cărbune Vegetal Activ – MAYAM 25 gr.

Cărbunele vegetal de la MAYAM este o pudră foarte fină, cu o capacitate de adsorbție remarcabilă, utilizat în cosmetică pentru efectul purifiant și detoxifiant. Se poate folosi în măști, săpunuri și diverse produse de igienă dar și ca agent colorant. Acest produs provine din Franța, are un miros neutru (nu ne deranjează) și este probat pentru utilizarea în cosmeticele bio conform standardului Cosmos.

Proprietățile acestuia sunt:

  • curăță pielea de impurități, poluanți și reziduuri
  • ajută în caz de infecții bacteriene cutanate
  • benefic pentru piele problematică, acnee
  • curățarea pielii fumătorilor
  • reduce excesul de sebum și ajută la eliberarea porilor

Cărbunele MAYAM se poate folosi pentru colorarea săpunurilor, inclusiv a celor fabricate la rece (CP), prepararea produselor de machiaj (mascara, tuș de pleoape, fard), se poate include în produse de gomaj, scruburi, exfolante și se mai poate folosi ca dezodorizant, în special pentru frigider.


 

Mr. Grey – Săpun 100% vegetal cu tea tree și cărbune vegetal

Acest săpun cu cărbune vegetal este confecționat handmade și este produsul perfect pentru curățarea pielii, reglarea transpirației, purificarea tenului gras, acneic sau problematic.

Săpunul Mr. Grey este antibacterian, emolient, tonic, purifiant și reparator. În plus, acesta este bun pentru utilizare chiar și în zona intimă, precum și pe un scalp cu tendință de îngrășare ori dermatite.

Încă un motiv pentru care ar trebui să optați pentru acest produs este faptul că este fabricat în România, din ingrediente 100% naturale, vegatale și vegane iar producătorii, din respect pentru natură, au ales să nu folosească ulei de palmier în produsele lor deoarece exploatarea excesivă a palmierului a dus la dezastre ecologice.


 

Voi cum folosiți cărbunele vegetal?