Alimente care nu expiră

Alimente care nu expiră? Da, ai citit bine. Și nu doar că nu expiră, ci conform specialiștilor aceste alimente își păstrează proprietățile chiar și pe o durată de peste 100 de ani.

 

Știu că pare incredibil însă afirmația de mai sus este pe cât se poate de adevărată. Recunosc că și eu m-am îndoit de acest lucru și nu m-am convins până ce nu am dus la bun sfârșit cercetările de rigoare. În mintea mea era un singur aliment care nu expiră, și anume, mierea. Total adevărat însă, pe lângă delicioasa miere ne mai putem bucura și de alte bucate care au viață veșnică.

8 Alimente care nu expiră

 

      1. Zahărul – este unul dintre alimentele care nu expiră însă, trebuie ferit de căldură și de umezeală.

      2. Sarea – la fel ca și zahărul, sarea este unul dintre cei mai vechi conservanți și o putem păstra mult și bine în cămară. Desigur, si acest aliment trebuie ferit de umezeală.

      3. Orezul – în toate formele sale (alb, sălbatic, jasmine, basmati, etc.) orezul nu expiră niciodată și își păstrează proprietățile atâta timp cât este ferit de umezeală.

     4. Mierea – este cunoscută pentru faptul că nu își pierde din proprietăți, având viață veșnică. Aceasta este și foarte rezistentă la bacterii iar faptul că uneori se zaharisește nu înseamnă că nu mai este bună pentru consum.

     5.  Fasolea boabe – este un aliment foarte hrănitor care se poate păstra pentru multă multă vreme deoarece nu expiră și nu se strică. Este adevărat că, cu timpul se poate înmuia însă, valoarea nutrițională nu se va schimba.

    6. Cafeaua instant – sau sursa noastră de energie (uneori) face parte din categoria alimentelor care nu expiră.  Ura! 🙂

    7. Băuturile tari – nu expiră niciodată iar aici ne referim la alcoolul puternic. Este adevărat că dacă deschidem o sticla de vin, în timp își pierde din aromă însă la fel de adevărat este și faptul că proprietățile și tăria rămân neschimbate.

    8. Siropul de arțar – este asemănător cu cafeaua instant. Dacă îl păstrăm la rece (frigider, congelator), ne vom putea bucura de gustul său aromat oricând fără să ne temem că acesta se va strica în timp.


Dacă cunoașteți și alte alimente care nu expiră, nu ezitați să îmi „vindeți” și mie pontul 🙂