gustari de seara mazee.ro

Gustări pe care le poți mânca seara fără să ne afecteze silueta? Sigur ca există!

Cu toții avem obiceiul de a „ronțăi” ceva seara înainte de culcare sau în timp ce vizionăm serialul preferat. De cele mai multe ori încercăm să ne abținem gândindu-ne obsesiv la siluetă și mai puțin la sănătate. Dacă vă spun că sunt câteva gustări pe care ni le putem permite nu suntei uimiți, nu? Și când spun gustări nu mă refer la clasicele chipsuri care, apropo, nu sunt sănătoase deloc.

Așadar, dacă chiar avem pofta de ceva bun în toiul nopții, putem opta pentru câteva gustări care nu afectează sănătatea, digestia ori silueta.

O mică listă cu gustări permise…

1. Biscuiții din cereale integrale

Biscuiții din cereale integrale sunt o alegere inspirată deoarece ne satisfac pofta de dulce iar organismul îi asimilează foarte ușor. Totuși, este indicat să evităm acei biscuiți care sunt bogați în grăsimi. Eu prefer biscuiții BelVita și Hiper Ambrozia (vegani) cu merișoare și cocos, care au un gust demențial și pe care îi cumpăr de la nosugarshop.ro

2. Iaurtul

Iaurtul este o gustare sănătoasă și sățioasă, precum și un mod bun de a consuma bacterii sănătoase, numite probiotice. Din iaurt ne alimentăm cu calciu, vitamina B6 si B12. Dacă optăm pentru iaurt ca și gustare de seară, trebuie să alegem un produs care să nu conțină zahăr (de preferat simplu) deoarece nu dorim să avem un somn agitat.

3. Bananele

Bananele, pe lângă faptul că sunt o bună sursă de potasiu, au un efect calmant și ne ajută să avem un somn liniștit. Această gustare este una sățioasă și asigură o tensiune arterială sănătoasă, reducând și stresul. Tot din banane ne putem alimenta cu trei tipuri de zaharuri naturale (fructoză, glucoză și sucroză).

4. Fisticul

Nu știu voi, dar eu aș mânca fistic non stop. Pe lângă faptul că este delicios, este și foarte sănătos deoarece conține magneziu, fier, fosfor, zinc, proteine și carbohidrați plus vitaminele A și C. Această gustare sănătoasă nu afectează silueta iar un consum regulat previne bolile cardiovasculare și încetinește procesul de îmbătrânire. Preferatul meu este fisticul crud de la Solaris, un produs pe care îl găsiți aici.

5. Popcornul

Vă vine să credeți sau nu, mult iubitul popcorn este o gustare pe care ne-o permitem seara. Popcornul este aliatul oricărui film bun iar partea bună este că doar trei căni de popcorn proaspăt ne asigură un număr optim de calorii deoarece „floricelele” sunt slab calorice.

6. Căpșunile și ciocolata neagră

Această combinație de dulce este o adevărată tentație și nu este deloc interzisă ca și gustare în miez de noapte. Ciocolata neagră ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge și la creșterea fluxului de sânge la nivelul inimii. Aceasta, alături de un bol de căpșuni face minuni. Totuși, dacă aveți probleme cu somnul nu este recomandat să exagerați cu ciocolata deoarece conține cofeină.


Voi ce obișnuiți să „gustați” seara?