băuturi de vară

Băuturi de vară? Da, ați citit bine. Le numesc astfel deoarece sunt esențiale în sezonul cald, ajutându-ne să facem față valului de nădușeală.

Hidratarea este foarte importantă mai ales în sezonul cald când transpirăm mult mai mult decât o facem în mod obișnuit. În plus, cum altfel am putea înfrunta razele soarelui dacă nu răcorindu-ne cu ceva rece. Și totuși, poate nu dorim să ne răcorim cu orice, și alegem ceva sofisticat ce putem servi la orice terasă din împrejurimi.

Din această cauză am ales să scriu astăzi despre băuturi de vară, mici delicii pe care ni le putem prepara în confortul propriei locuințe. În plus, aceste băuturi sunt excelente și în cazul în care musafirii vă iau prin surprindere, așa, pentru o impresie bună.

 

5 Băuturi de vară + mod de preparare

 

1. Ice Frappe

Nu știu voi, dar eu prefer cafeaua rece fie iarnă fie vară.  Și, ca să o preparați la fel ca cei de la terasa aia fițoasă din mall, trebuie să urmați următorii pași:

Aveți nevoie de un blender în care veți pune cafea instant, lapte rece, gheață, puțină esență de rom, zahăr (doar dacă doriți), apă și înghețată (aromă în funcție de preferințe). Porniți blenderul și îl opriți doar atunci când obțineți o textură spumoasă, cremoasă. Amestecul se toarnă într-un pahar și frappe-ul este gata!  Pentru un plus de eleganță se poate orna cu fulgi de ciocolată sau scorțișoară.


2. Shake

Shake-ul este una dintre cele mai consistente și sănătoase băuturi iar partea bună este că îl puteți prepara foarte ușor de acasă. Din nou, aveți nevoie doar de un blender în care să puneți fructe proaspete (se acceptă și cele congelate), înghețată și lapte.

În funcție de preferințe, puteți folosi orice aromă de înghețată și orice fel de fructe vă sunt pe plac. De cele mai multe ori eu prefer căpșuni cu înghețată de valinilie dar și pepenele galben pe lângă înghețata de fistic. Un deliciu!


3. Sangria cu miere

Sangria nu este doar o băutură fițoasă ci și una care ne răcorește. Mai sofisticat este numele decât modul de preparare, acesta din urmă fiind foarte foarte simplu. 

Pentru a obține Sangria aveți nevoie doar de apă minerală, vin roșu și muuultă gheață.

Opțional, puteți adăuga felii rotunde de portocală sau lime (fără sâmburi și coajă). Amestecul se îndulcește cu miere. 


4. Limonadă

Din acest articol nu putea lipsi limonada. Sunt convinsă că oricine știe să o prepare însă, dacă știi cum să te joci cu imaginația, poți obține mai mult decât o limonadă banală. 

Eu prefer limonada cu pepene roșu și pe cea cu castraveți care este super super răcoritoare. Pentru limonada cu pepene roșu nu fac altceva decât să amestec sucul de lămâie cu pepene roșu (în blender), să adaug puțină apă și câteva frunze de mentă.

Cât despre limonada cu castraveți, aceasta este puțin mai delicioasă (din punctul meu de vedre). Pentru a o prepara, tai castraveții în două, le scot semințele și îi pun în bleder adăugând și o cană cu apă. Strecor sucul obținut și îl adaug într-un pahar mai mare lângă sucul de lămâie. Mai pun gheață și multă mentă.


5. Mojito

Mojito este o băutură exotică tare bună, una dintre acele băuturi de vară pe care nu ar trebui să le eviți.

Pentru preparare aveți nevoie de puțin suc de lime, zahăr și mentă, ingrediente pe care le puneți într-un pahar și le pisați cu un pistil (fără a distruge frunzele). Se adaugă apă minerală și se amestecă bine bine.

Desigur, cuburile de gheață nu trebuie să lipsească. Opțional, puteți adăuga și puțin rom.


 

Voi ce băuturi de vară preferați?