mâini uscate

Îngrijirea mâinilor este esențială deoarece mâinile sunt „accesoriile” cele mai des folosite și desigur, expuse la tot felul de temperaturi și substanțe cu sau fără voia noastră.

Mâini uscate? Nu trebuie să vă alarmați căci nu este o afecțiune foarte gravă și nici nu se dezvoltă dacă tratăm acestă problemă la timp. În primul rând trebuie să fim conștienți că mâinile sunt foarte solicitate și mereu interacționează cu diverse medii, suprafețe sau substanțe care contribuie la înăsprirea acestora.

Pentru mâini uscate și nu numai, este necesară o îngrijire zilnică deoarece în jurul nostru sunt mulți factori care ne atacă pielea. Pe piață găsim tot felul de tratamente, unele costisitoare, altele mai accesibile însă, dacă timpul vă permite cel mai bine este să vă preparați singuri tratamentul și să îl urmați întocmai.

Remediile naturiste despre care vă voi vorbi astăzi nu sunt costisitoare și se prepară foarte ușor. În plus, dacă le foloism regulat, problema mâinilor uscate va rămâne doar un episod urât.

Remedii naturiste pentru mâini uscate

 

  1. Ulei de nucă de cocos

În uleiul de cocos se găsesc acizi grași și antioxidanți care facilitează hidratarea pielii și, în același timp, remediază daunele provocate de razele ultraviolete.

Tot ce trebuie să facem este să aplicăm puțin ulei de cocos pe mâini (înainte de culcare) și să masăm aproximativ 5 minute. Dacă dorim rezultate mai rapide într-un timp scurt, putem apela la o pereche de mânuși pe care să le purtăm peste noapte, astfel uleiul va avea mai mult timp să acționeze.

P.S: Ulei de cocos se găsește la magazinele naturiste. Eu obișnuiesc să îl achiziționez online, de la vegis căci mereu găsesc tot felul de promoții și este disponibil în diferite cantități.

2. Portocale și miere

Din această combinație rezultă un remediu natural care combină antioxidanții portocalelor cu proprietățile hidratante ale mierii. Acest amestec lasă mâinile mai moi și le păstrează hidratate.

Procedăm în felul următor: stoarcem sucul unei portocale și îl amestecăm cu o lingură de miere. Cu amestecul obținut vom masa mâinile și îl vom lăsa să acționeze timp de 15 minute.

3. Ulei de măsline

Uleiul de măsline este ideal pentru a trata mâinile uscate deoarece conține atât antioxidanți cât și acizi grai esențiali, care hrănesc și hidratează pielea. În plus, previne chiar și îmbătrânirea prematură care în majoritatea cazurilor este cauzată de o îngrijire necorespunzătoare.

Mod de folosire: încălzim puțin ulei de măsline și masăm mâinile timp de 10-15 minute. Acest tratment se poate aplica de 2 ori pe săptămână. Dacă adăugăm și puțin zahăr, vom obține un tratament numai bun pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

4. Aloe vera și măceșe

Cu toții știm că aloe vera este foarte populară datorită utilizării sale în medicină. Aceasta are proprietăți hidratante și antioxidante care pot susține regenerarea celulară, reducând efectele nocive ale radicalilor liberi.

Combinația dintre aloe vera și măceșe nu face altcev decât să amplifice beneficiile, devenind un tratament bun pentru mâini uscate.

Cum prodceăm: avem nevoie de câtev picături de ulei esențial de măceșe pe care îl amestecăm cu gelul unei frunze de aloe vera. Acest gel se extrage foarte ușor dacă avem deja acasă o plantă de aloe. Amestecul obținut îl aplicăm pe mâini șimasăm cu mișcări ușoare. Lăsăm câteva minute să acționeze astfel, nutrienții au timp să pătrundă în piele.

P.S: Pentru planta de aloe vera nu îmi fac griji căci am una mare și frumoasă acasă însă, uleiul din sâmbure de măceșe îl achiziționez de aici și, deși are un preț puțin mai mare, tot îl consider o investiție bună căci îl mai pot folosi la estomparea petelor maronii sau la ameliorarea ridurilor.

 

Voi ce tratamente folosiți împotriva mâinilor uscate?